Talianka (italská) pizza je vynikajúci jedlo, ktoré je obľúbené po celom svete. Tu je jednoduchý recept na prípravu tejto delikatesy:

Ingrediencie:

  • 250 g pizzového cesta (môžete si ho kúpiť alebo pripraviť sami)
  • 200 g paradajkového základu alebo pretlaku z paradajok
  • 150 g mozzarely (natrhaná alebo nakrájaná na plátky)
  • 50 g salámy, šunky alebo iného obľúbeného surového mäsa (vegetariáni môžu použiť zeleninu)
  • 1/2 cibule (nakrájaná na tenké plátky)
  • 1 strúčik cesnaku (nasekaný alebo rozpučený)
  • grécke oregano a bazalka (podľa chuti)
  • olivový olej (na polievanie pizzy)
  • soľ a korenie (podľa chuti)

 

Talianská pizza recept

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 220°C.
  2. Na pomúčenej podloge rozvaľkajte pizzové cesto na tenký plát.
  3. Položte pečiaci papier na plech alebo pizzovú panvicu a presuňte naň pripravené cesto.
  4. Rovnomerne rozotrite paradajkový základ alebo pretlak z paradajok po ceste.
  5. Pridajte nastrúhanú mozzarellu, plátky mäsa, nakrájanú cibuľu a rozdrvený cesnak. Osolte, okoreňte a posypte oreganom a bazalkou.
  6. Pokvapkajte pizzu olivovým olejom.
  7. Pecťte v predhriatej rúre asi 12-15 minút, alebo kým cesto nezíska zlatavú farbu a syr sa neroztaví a lepšie nezhnedne.
  8. Vyberte pizzu z rúry a nechajte ju chvíľu vychladnúť pred krájaním.
  9. Podávajte ju a vychutnajte si to skvelé talianske jedlo – pizzu!

Dobrú chuť! Buon appetito!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *