Vyprážaná pečienka je jednoduché a chutné jedlo, ktoré si môžete pripraviť doma. Tu je základný recept:

Potrebné suroviny:

  • 4 kúsky pečenej pečienky (mäso pečienky môže byť hovädzie, bravčové alebo kuracie)
  • 1/2 šálky múky
  • 2 vajcia
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Rastlinný olej na vyprážanie

 

Vyprážaná pečienka

Postup:

  1. Pečienku opláchnite pod tečúcou vodou a osušte utierkou.
  2. Nakrájajte pečienku na tenké plátky, ak nie sú už nakrájané.
  3. V mise si pripravte vajcia – rozšľahajte ich vidličkou alebo metličkou.
  4. Múku nasolte a okoreňte podľa chuti vo väčšom plytkom tanieri.
  5. Rozohrejte olej v hrnci alebo panvici na strednom ohni.
  6. V jednej ruke držte kus pečienky, ponorte ho najprv do vajca a potom do múky. Dobré je pečienku trochu poplácať, aby sa na ňu prichytila hrubá vrstva múky.
  7. Vypražte plátky pečenky vo vyhriatej panvici s olejom z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu a nebudú vonku pekne krehké. Ak vyprážate väčšie množstvo kusov naraz, nechajte ich po opečení na tanieri v teplej rúre (100 stupňov), kým nie sú hotové všetky plátky.
  8. Hotové vyprážané pečienky osušte na papierovom uteráku, aby sa odstránil prebytok oleja.

Podávajte vyprážanú pečienku ešte teplú s prílohou ako sú pečené zemiaky, ryža, alebo šalát. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *