Ak hľadáte návod na výrobu šarlátovej torty so žĺtkovým krémom a čerstvým ovocím, tu je jednoduchý postup:
Potrebné suroviny:
- 200 g masla
- 200 g práškového cukru
- 4 vajcia
- 200 g múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- 500 ml mlieka
- 4 žĺtky
- 150 g cukru
- 50 g múky
- 1 vanilkový cukor
- kôra z 1 citróna
- čerstvé ovocie (napr. jahody, maliny, marhule, hrozienka) na dekoráciu
Šarlota s krémom z žĺtkov a ovocím
Postup prípravy:- Najprv si predhrejte rúru na 180°C a pripravte tortovú formu.
- V malom hrnci roztopte maslo a nechajte ho vychladnúť na izbovú teplotu.
- V miske kombinujte práškový cukor, vajcia, múku, prášok do pečiva a vanilkový cukor. Dala som prepotené masielko a miešala jak sa patrí.
- Pripravenú zmes nalejte do formy a pečte v rúre približne 25-30 minút, alebo pokiaľ sa povrch torty zlatisto neprepečie. Skontrolovať môžete pomocou špáradla – ak je špáradlo po vytiahnutí suché, torta je hotová.
- Po upečení nechajte tortu na mriežke vychladnúť.
- Teraz si pripravte žĺtkový krém. V hrnci na miernom ohni zohrejte mlieko s vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou. V ďalšej miske zmiešajte žĺtky, cukor a múku. Postupne pridávajte do hrnca s teplým mliekom a stále miešajte, kým sa zmes nezahustí. Odstráňte citrónovú kôru a nechajte krém vychladnúť.
- Akonáhle sú torta aj krém dostatočne vychladené, horizontálne rozkrojte tortu na polovicu. Na dolnú časť natrite žĺtkový krém a rovnomerne ho rozotrite.
- Na vrchnú polovicu torty môžete pridať čerstvé ovocie podľa vlastného výberu. Napríklad nakrájané jahody, maliny, marhule alebo hrozienka. Ozdobiť môžete aj šľahačkou či posypaním práškovým cukrom.
Takto pripravenú šarlotu so žĺtkovým krémom a ovocím môžete podávať na rôznych oslavách alebo vtedy, keď sa chcete potešiť niečím výnimočným. Prajeme dobrú chuť!

2) Šarlota so žĺtkovým krémom a s ovocím
Suroviny:
Na piškóty:
- 4 veľké vajcia
- 120 g cukru
- 120 g hladkej múky
- 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
- štipka soli
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
Na žĺtkový krém:
- 4 veľké žĺtky
- 100 g cukru
- 250 ml mlieka
- 1 vanilkový struk (alebo 1 čajová lyžička vanilkového extraktu)
- 30 g masla
- 1 čajová lyžička škrobu (voliteľné, na zahustenie)
Na ovocie:
- 300 g čerstvého ovocia g čerstvého ovocia (napríklad jahody, maliny, kiwi alebo čučoriedky)
- 1-2 lyžice cukru (podľa vkusu)
Na ozdobenie:
- šľahačková smotana
- čerstvé ovocie
-
Príprava piškótov:
- Najprv si predhrejte rúru na 180 °C. Pripravte si plech s rozmermi približne 30×20 cm a vyložte ho papierom na pečenie.
- V miske šľahajte vajcia so cukrom, kým nezískajú penistú konzistenciu (okolo 5-7 minút). Následne pridajte vanilkový extrakt.
- V samostatnej miske zmiešajte hladkú múku, prášok do pečiva a soľ. Toto suché zloženie postupne prišľahávajte do vajcovej zmesi.
- Cesto prelejte na pripravený plech a pečte približne 15-20 minút, alebo kým nezozlatne a nie je pružné na dotyk. Po upečení nechajte vychladnúť.
-
Príprava žĺtkového krému:
- V hrnci spojte žĺtky, cukor a škrob (ak ho používate). Dôkladne premiešajte a následne pridajte mlieko a vanilku.
- Na miernom ohni zohrievajte zmes a neustále miešajte, až začne hustnúť. Nevarte a nepreháňajte!
- Keď sa krém zahustí, odstavte z ohňa a vmiešajte maslo, aby sa rozpustilo.
- Nechajte krém vychladnúť.
-
Príprava ovocia:
- Ovocie dôkladne umyte a, ak je to potrebné, nakrájajte na menšie kúsky. Podľa chuti môžete ovocie posypať cukrom a nechať chvíľu macerovať, aby pustilo šťavu.
-
Zloženie šarloty:
- Vychladnuté piškóty nakrájajte na prúžky a obložte nimi dno a steny formy.
- Na piškóty nalejte časť žĺtkového krému, rozprestrite naň ovocie a pridajte ďalšiu vrstvu krému.
- Zakryte zvyšnými piškótami a doplňte zvyškom krému. Uistite sa, že je krém rovnomerne rozložený.
- Formu zakryte fóliou a vložte do chladničky minimálne na 3-4 hodiny, ideálne na celú noc.
-
Podávanie:
- Pred podávaním vyberte šarlotu z formy a skrášlite šľahačkovou smotanou a čerstvým ovocím.
Prajem dobrú chuť!







Tento recept na šarlátovú tortu je skvelý! Urobil som ju na narodeninovú oslavu a všetkým veľmi chutila. Krém bol lahodný a ovocie dodalo tortičke krásnu farbu. Odporúčam skúsiť! Veľmi jednoduché a rýchle.
Wow, aká úžasná torta! Naozaj sa mi páči kombinácia žĺtkového krému s ovocím. Vždy som sa obával piecť, ale tento recept je taký jednoduchý. Určite ho vyskúšam, lebo vyzerá veľmi chutne!
Tento recept ma úplne dostal! Šarlátová torta s ovocím vyzerá naozaj lákavo a dúfam, že bude chutiť ešte lepšie. Ďakujem za zdieľanie tohto skvostného návodu, určite to vyskúšam pri najbližšej príležitosti!
Nedokážem uveriť, aké jednoduché to je! Vždy som si myslela, že šarlátová torta je zložitá, ale tento návod ma presvedčil opak. Teším sa, až ju pripravím pre rodinu a priateľov!
Skvelý recept na šarlátovú tortu! Hlavne ten žĺtkový krém vyzerá úžasne. Milujem čerstvé ovocie v dezertoch a táto torta je presne to pravé pre mňa. Určite si ju pripravím na víkend!
Torta vyzerá fantasticky a navyše je aj jednoduchá na prípravu! Už sa neviem dočkať, kedy ju urobím na našu rodinnú oslavu. Mám pocit, že každému bude chutiť tak ako mne!
Milujem tento recept! Šarlátová torta s ovocím bude určite hitom každého stretnutia. Je to skvelý spôsob ako potešiť svojich blízkych niečím domácim a chutným.
‚Tento recept som našla náhodou a hneď ma zaujal! Torta má všetko – krém aj ovocie. Neviem sa dočkať kedy si ju pripravím a ochutnám túto lahôdku.‘
‚Šarlátová torta? To znie úžasne! Pripravila by som ju aj svojim deťom ako sladkú odmenu po škole. Určite budem sledovať tento blog pre ďalšie inšpirácie.‘
‚Tento recept ma očaril už od prvého pohľadu! Dnes mám voľno a plánujem ho vyskúšať. Verím, že nám všetkým doma veľmi zachutí!‘