Šošovicový prívarok bez smotany. Ja ho vždy pripravujem támto spôsobom a žiaden iný spôsob ma tak neohúril ako tento. Hlavne dávam dostatok sladkej papriky, keďže ide o perklet.
Potrebujeme:
– 250 g šošovice
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 1 lyžica oleja
– soľ, korenie, mletá paprika, rasca na dochutenie
Šošovicový prívarok bez smotany
Postup:
1. Šošovicu dôkladne prepláchneme vo vode a necháme namočenú minimálne hodinu.
2. Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame na drobné kúsky.
3. Mrkvu a zemiaky očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
4. Na oleji orestujeme cibuľu a cesnak dozlatista.
5. Pridáme nakrájanú mrkvu a zemiaky a krátko orestujeme.
6. Pridáme namočenú a prepláchnutú šošovicu a zalijeme vodou.
7. Osolíme, okoreníme a pridáme mletú papriku a rasce podľa chuti.
8. Varíme na miernom ohni, kým sa všetko uvári do mäkka a šošovica sa nezmäkne.
9. Prípadne môžeme pridať viac vody, ak chceme hustejšiu konzistenciu.
10. Podávame teplý šošovicový prívarok bez smotany. Dobrú chuť!