Ako uvariť gaštany

Ako uvariť gaštany? A ideálne tak aby boli chutné.
Je pravdou, že som im prvýkrat neprišla na chuť. Keďže nie je to jedlo, ktoré by sa skvele jedlo. No ja ich uvarím, potom jemnej rozdrvím a dám dp rúry vysušiť. Takto ich používam ako korenie. Napríkald do smotanovej omáčky k mäso. Ale opratrne so sypaným gaštanom.

Na prípravu pečených gaštanov budete potrebovať:
– 500 g gaštanov
– soľ
– voda

Ako uvariť gaštany?

Postup:
1. Gaštany dôkladne umyte a narežte na povrchu krížikom.
2. Do hrnca nalejte vodu a pridajte štipku soli. Pridajte gaštany a nechajte ich variť približne 15 minút.
3. Potom ich vyberte z vody a nechajte ich trochu vychladnúť.
4. Predhrejte rúru na 200 °C a položte gaštany na plech vyložený papierom na pečenie.
5. Pečte ich v rúre asi 20 – 30 minút, kým nebudú pevné a vonia z nich lahodne.
6. Hotové gaštany vyberte z rúry a podávajte ešte teplé.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *