Marináda na grilované kuracie mäso

Marináda na grilované kuracie mäso. Marinády pripravujem veľmi rada. Je to hádam to najjednoduchušie, čo sa dá pripraviť. Podobným jedlom je už len šalát alebo niektoré dresingy. Ako vždy pri takýchto jedlách stačí jedne miska do ktorej pridáte všetko a premiešate. Necháte odstát v chladničke a premiešavate po čase. A je to hotové.

Potrebujete:

– 4 kuracie prsia
– 1/4 šálky olivového oleja
– 1/4 šálky sójovej omáčky
– 1/4 šálky medu
– 2 strúčiky cesnaku, nasekané
– 1 lyžička čerstvo namletej čiernej papriky
– 1 lyžička mletej sladkej papriky
– soľ a korenie podľa chuti

 

Marináda na grilované kuracie mäso

Postup:

1. V malej miske zmiešajte olivový olej, sójovú omáčku, med, cesnak, čiernu papriku, sladkú papriku, soľ a korenie.

2. Kuracie mäso umyte a nakrájajte na plátky. Vložte mäso do misky a nalejte marinádu. Premiešajte, aby sa mäso dobre premiešalo s marinádou. Zakryte a nechajte odpočívať v chladničke aspoň 1 hodinu, ideálne však cez noc.

3. Pred grilovaním nechajte mäso odležať pri izbovej teplote asi 30 minút.

4. Kuracie mäso odsajte z marinády a grilujte na rozohriatej grilovej panvici alebo vonku na grile, kým nie je mäso pekne zlatohnedé a prepečené.

5. Podávajte s vašimi obľúbenými prílohami a užite si skvelú grilovačku s touto chutnou marinádou! Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *