Ako zavárať ďžem

Ako zavárať ďžem? No prvým základom je mať poctivé suroviny. Buď používam jahody, maliny, alebo čučoriedky. Ale aj jablká alebo hrušky, všetko to čo mi dáva záhradka, alebo o niektoré druhy ovocia sa podelí aj susedka. To zavarím podľa receptíku nižšie.

Potrebujete:
– 1 kg ovocia (napr. jahôd, malín, čučoriedok, marhúľ)
– 600 g cukru
– šťava z 1 citróna

Ako zavárať ďžem?

Postup:
1. Ovocie umyte a očistite od nechcených častí.
2. Ovocie rozmixujte do hladkej kaše alebo nechajte kúsky ovocia, podľa preferencie.
3. Vložte ovocie do hrnca a pridajte cukor a citrónovú šťavu.
4. Pomaly zahrejte zmes na miernom ohni, pravidelne miešajte.
5. Keď začne zmes hrabať a viac hustne, odstavte ju.
6. Naplňte horúci džem do uzavretých pohárov a vychladnite.
7. Hotový džem skladujte v chladničke.

Tip: Ak chcete džem ešte viac zahustiť, pridajte do zmesi zopár lyžíčiek želírovacieho cukru a nechajte zmes ešte chvíľku variť.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *