Slané pečivo s plesňovým syrom

Pre našu tradičnú slovenskú slanú pochúťku s plesňovým syrom, potrebujete nasledujúce ingrediencie:

  • 500 g válcového cesta
  • 200 g plesňového syra (napr. roquefort, gorgonzola)
  • 100 g slaniny
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 vajcia
  • hrsť posekaných čerstvých byliniek (napr. petržlen alebo pažítka)
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Slané pečivo s plesňovým syrom

Postup:

  1. Rozohrejte rúru na 200 °C.
  2. Na panvici opražte nakrájanú slaninu do zlatista. Vyňate ju z panvice a na výpeku opražte nakrájanú cibuľu, kým nezmäkne.
  3. V miske zmiešajte plesňový syr, opraženú slaninu a cibuľu. Pridajte posekané bylinky a vajcia. Všetko dôkladne premiešajte.
  4. Válcové cesto rozvaľkajte na plech a rozotrite ho rovnomerne so smesou plesňového syra.
  5. Pečte v rúre asi 15-20 minút, kým cesto nezhnedne a náplň sa nesväzí.
  6. Po upečení nechajte trochu vychladnúť, nakrájajte na štvorce alebo obľúbené tvary a podávajte ako slanú pochúťku.

Dúfam, že vám tento recept chutí! Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *