Halušky s kukuričnej krupice

Halušky s kukuričnej krupice sú typické slovenské jedlo, ktoré má svoje korene v pastierskom živote. Je to jednoduché, lacné a výdatné jedlo, ktoré uspokojí aj tú najväčšiu chuť do jedla. Toto tradičné jedlo je obľúbené v mnohých regiónoch Slovenska a každá rodina má svoj vlastný spôsob prípravy.

Recept na halušky s kukuričnej krupice:

Suroviny:
– 500 g kukuričnej krupice
– 1 ČL soli
– 2 vajcia
– 250 ml mlieka
– 250 g údeného mäsa (klobása, slanina)
– 1 cibuľa
– soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup:

1. V hrnci privedieme k varu približne 1,5 litra vody a osolíme ju.

2. Do misy vysypeme kukuričnú krupicu, pridáme vajcia, mlieko a štipku soli. Vypracujeme cesto, ktoré by nemalo byť príliš husté.

3. Z cesta vytvárame malé halušky a po častiach ich vhadzujeme do vriacej osolenej vody. Varíme ich asi 10 minút, kým nevyplávajú na povrch.

4. Medzitým na panvici opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu spolu s nastrúhaným údeným mäsom.

5. Uvarené halušky vyberieme naberačkou a vložíme ich do panvice k opraženej cibuli a mäsu. Dôkladne premiešame a podávame posypané čiernym korením.

Halušky s kukuričnej krupice sa tradične podávajú so žinčicou, kyslou kapustou, alebo bryndzou. Je to výdatné a sýte jedlo, ktoré vám dodá energiu na celý deň. Toto autentické slovenské jedlo si určite zamilujete a stane sa vaším obľúbeným pokrmom.

 

Halušky s kukuričnej krupice - 2
Halušky s kukuričnej krupice – 2

2) Halušky s kukuričnej krupice

Halušky s kukuričnej krupice sú tradičné slovenské jedlo, ktoré je veľmi jednoduché na prípravu. Tu je recept:

Suroviny:
– 1 šálka kukuričnej krupice
– 1 šálka múky
– 1 vajce
– soľ
– voda
– maslo na osmaženie

Postup:

1. V hrnci povarte vodu s trochou soli.

2. Do vriacej vody pridajte kukuričnú krupicu a nechajte ju variť asi 10 minút, až bude mäkká.

3. Odcedite kukuričnú krupicu a nechajte ju vychladnúť.

4. Do vychladnutej kukuričnej krupice pridajte múku, vajce a soľ. Vypracujte cesto.

5. Z cesta vytvorte tenké valčeky a nakrájajte ich na malé kúsky – halušky.

6. Varte vodu v hrnci a pridajte halušky. Nechajte variť asi 2-4 minúty, kým nevyplávajú na povrch.

7. Odcedite halušky a dajte ich na panvicu s rozpáleným maslom. Osmažte ich do zlatista.

8. Podávajte teplé s prílohou podľa vlastnej chuti.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *