Na prípravu halušiek je potrebných len pár ingrediencií a postup je pomerne jednoduchý. Na varenie halušiek budete potrebovať zemiaky, múku, soľ a vodu.
1. Zemiaky očistite, nakrájajte na menšie kúsky a uvaríte v osolenej vode.
2. Uvarené zemiaky scedíte a rozdrviťte na kašu.
3. Postupne pridávajte múku a soľ do zemiakov, kým nevytvoríte tuhšiu cesto.
4. Z cesta vytvarujte malé guľôčky a ponorte ich do vriacej osolenej vody.
5. Keď halušky vyplávajú na povrch, varia sa ešte asi 2-3 minúty.
6. Po varení ich môžete podávať na tanieri so smotanou, kyslou smotanou alebo opekanou cibuľou.
Ako dlho variť halušky
Celkový čas na prípravu halušiek je zvyčajne asi 30-40 minút, v závislosti od množstva a rýchlosti variacej vody. Dobrú chuť!
Alebo?
Na varenie halušiek bude záležať od veľkosti halušiek a typu múky použitej na ich prípravu. Vo všeobecnosti varené halušky by mali variť asi 3-5 minút, ale odporúča sa sledovať ich stav a kontrolovať, kedy sú dostatočne uvarené a mäkké na jedenie.