Zemiakové halušky - Zapečené s kuracím mäsom

Zapečené zemiakové halušky s kuracím mäsom sú výborným jedlom, ktoré spojuje chuťové výhody zemiakových halušiek s lahodným kuracím mäsom a syrovou omáčkou. Tento recept je skvelou voľbou pre tých, ktorí si radi pochutnajú na jedle s hĺbkou chuti a zaujímavým textúrnym kontrastom.

Podľa receptu, ktorý sme našli, budete potrebovať nasledujúce suroviny:
– Zemiaky
– Vajcia
– Hladkú múku
– Soľ
– Kuracie mäso
– Cibuľu
– Cesnak
– Syr na strúhanie
– Smotanu na varenie

Postup prípravy je nasledovný:
1. Zemiaky uvaríme vo vriacej osolenej vode, scedíme a necháme vychladnúť.
2. Ošúpeme a nastrúhame na jemno.
3. Do zemiakov pridáme vajcia, hladkú múku a soľ a dôkladne premiešame, kým nevznikne hladké cesto.
4. Cesto pretlačíme cez haluškovač do vriacej osolenej vody a varíme, kým halušky nevyplávajú na povrch.
5. Uvarené halušky scedíme a necháme vychladnúť.
6. Na panvici orestujeme nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme nakrájané kuracie mäso a orestujeme dozlatista.
7. Vymiešame smotanu na varenie so strúhaným syrom a pridáme ju k orestovanému kuraciemu mäsu.
8. Zapečieme halušky s kuracím mäsom a syrovou omáčkou v predhriatej rúre, kým nezískajú zlatistú farbu a omáčka sa nezhustne.

Zapečené zemiakové halušky s kuracím mäsom sú výbornou voľbou pre rodinné obedy alebo špeciálne príležitosti. Toto jedlo je plné chutí a textúr, ktoré vás určite potešia. Môžete ho podávať samostatne alebo s prílohou ako zeleninový šalát.

Ak máte ďalšie otázky ohľadom prípravy zapečených zemiakových halušiek s kuracím mäsom, neváhajte sa spýtať.

 

2) Zemiakové halušky – Zapečené s kuracím mäsom

Zemiakové halušky s kuracím mäsom – recept

Suroviny:
– 500 g zemiakových halušiek
– 300 g kuracieho mäsa
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžica oleja
– soľ, korenie, paprika podľa chuti
– syr nastrúhaný na posypanie

Postup:
1. Zemiaky ošúpeme, uvaríme vo vriacej osolenej vode a scedíme.
2. Kuracie mäso nakrájame na kocky, cibuľu a cesnak nasekáme.
3. Na oleji orestujeme cibuľu a cesnak, pridáme kuracie mäso a opražíme dozlatista. Osolíme, okoreníme a pridáme papriku.
4. Zemiaky pretlačíme cez haluškár, vypečieme halušky.
5. Vymiešame halušky s kuracím mäsom a dáme do zapekacej misy.
6. Posypeme nastrúhaným syrom a zapečieme v rúre na 180 °C asi 15 minút.

Podávame teplé, môžeme ozdobiť nasekanou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *