Šampiňónová omáčka bez smotany recept

Šampiňónová omáčka bez smotany recept. Ak potrebujem uvariť neičo na rýchlo, tak cestoviny s omáčkou je to najrýchlejšie. Ak nestíham tak tarhoňa s niečím, alebo ideálne konzervované lečo či kuskus sa rýchlo pripravuje. A už máte prílohu a stačí len základ.

Či už šampiňóny v omáčke a je to. Rýchle a na vrch ideálne troška opraženej slaninky, ako to máte radi, tak ako ja.

Na prípravu tejto šampiňónovej omáčky bez smotany budete potrebovať nasledujúce suroviny:

– 300 g šampiňónov
– 1 veľká cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 PL múky
– 2 PL masla
– 500 ml zeleninového vývaru
– soľ, korenie, petržlen na dochutenie

 

Šampiňónová omáčka bez smotany recept

Postup:

1. Šampiňóny očistite a nakrájajte na plátky. Cibuľu a cesnak jemne nasekajte.
2. Na panvici rozohrejte maslo a pridajte cibuľu. Orestujte ju dozlatista.
3. Pridajte šampiňóny a cesnak a za stáleho miešania dusite približne 5 minút.
4. Pridajte múku a dobre premiešajte, nech sa múka úplne rozpustí.
5. Postupne primiešajte zeleninový vývar a nechajte omáčku pomaly povariť asi 10 – 15 minút, kým sa nezhustí.
6. Dochutite soľou, korením a nasekaným petržlenom.

Takto pripravenú omáčku môžete podávať k cestovinám, pečenému mäsu alebo zemiakovým plackám. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *