Rybí guláš (Moqueca)

Rybí guláš (Moqueca) ako delikatesa domácnosti.

Rybí guláš, známy tiež ako moqueca, je tradičné brazílske jedlo plné exotických chutí a vôní. Tento pokrm pochádza zo štátu Bahia v severovýchodnej Brazílii, kde je rybí guláš veľmi obľúbený.

Ingrediencie:

  • 600 g rybieho filé (odporúča sa použiť bielu rybu, napríklad tilápiu alebo lososa)
  • 1 cibuľa, nakrájaná na tenké kolieska
  • 2 jalapeňoské papričky, nakrájané na tenké kolieska (môžete upraviť množstvo podľa svojej chuti)
  • 4 strúčiky cesnaku, nakrájané na tenké kolieska
  • 2 rajčiny, nakrájané na kocky
  • 1 zelená paprika, nakrájaná na tenké kolieska
  • 1 žltá paprika, nakrájaná na tenké kolieska
  • 1 l kokosového mlieka
  • 2 lyžice čerstvého koriandru, nakrájaného
  • 2 lyžice čerstvej petržlenovej vňate, nakrájané
  • 2 lyžice olivového oleja
  • šťava z 1 limetky
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Rybí guláš (Moqueca)

Postup:

  1. Najskôr rybie filé opláchnite, osolíte a okoreníte z oboch strán.
  2. V hlbokom hrnci alebo hrnci zohrejte olivový olej a osmahnite cibuľu, papriky a cesnak, kým nezhnednú a nezmäknú.
  3. Pridajte rajčiny a varte asi 5 minút, kým sa nerozvaria.
  4. Pridajte kokosové mlieko a limetkovú šťavu, nechajte zmes variť asi 10 minút, aby sa chute prepojili.
  5. Potom pridajte rybie filé do zmesi a varte ďalších asi 10 minút, kým ryby nebudú hotové a mäkké.
  6. Na záver pridajte čerstvý koriander a petržlenovú vňať, dochuťte soľou a korením podľa chuti.
  7. Pred podávaním nechajte guláš odstáť aspoň 10 minút, aby sa chuti ešte viac prepojili.
  8. Podávajte teplý rybí guláš s ryžou alebo maniokovým práškom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *