Ak chcete spracovať uhorky, nasledujte tieto jednoduché kroky:

  1. Najprv si pripravte uhorky. Opláchnite ich pod studenou vodou a odstráňte im konce.
  2. Ak chcete mať kyslé uhorky, nechajte ich namočené v slanej vode po dobu najmenej 1 hodiny. Ak preferujete sladké uhorky, môžete ich namočiť do sladkej vody s cukrom.
  3. Po namočení uhorky dôkladne opláchnite a ocinkajte. Odstráňte prípadné hnevovité časti.
  4. Nakrájajte uhorky na plátky, plátky môžete ešte nakrájať do jednotlivých kúskov alebo ich nechať v celku.
  5. Ak chcete mať kyslé uhorky, môžete ich naliať octovou zmesou (zmes octa, cukru a vody) a nechať ich v chladničke marinovať aspoň 24 hodín.
  6. Ak chcete mať kyslé uhorky s pikantnou príchuťou, môžete do octovej zmesi pridať koreniny ako napríklad korenie, cesnak, horčicu alebo kôprom.
  7. Po marinovaní uhorky môžete uložiť do sklenených pohárov a uskladniť ich v chladničke. Nechajte ich nejaký čas odležať, aby sa príchute prepojili.

 

Ako spracovať uhorky?

Takto pripravené uhorky môžete používať ako prílohu k jedlám, do šalátov alebo ich konzumovať samostatne ako osviežujúcu pochúťku.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *