Rozumiem, že hľadáte recept na bravčové rebierko s jablkami. Tu je jednoduchý recept, ktorý vyskúšate:
Potrebujete:
- 4 kúsky bravčového rebierka
- 2 veľké jablká, olúpané a nakrájané na plátky
- 1 cibuľu, nakrájanú na tenké krúžky
- 2 lyžice masla
- soľ a korenie podľa chuti
- mleté čierne korenie
Bravčové rebierko s jablkami
Postup:
- Predhrejte rúru na 180 °C.
- Na sporáku rozohrejte maslo v hrnci alebo pekáči vhodnom na použitie v rúre.
- Osolte a okoreňte kúsky bravčového rebierka z oboch strán.
- Práve opečené kúsky rebierka presuňte na tanier a ponechajte stranou.
- Ku maslu pridajte nakrájanú cibuľu a orestujte ju dozlatista.
- Vyberte cibuľu z hrnca a pridajte jablká. Orestujte ich niekoľko minút, až kým sa nezmäknú.
- Do pekáča vráťte rebierka a položte opečené jablká a cibuľu na vrch.
- Prikryte pekáč a vložte do vyhriatej rúry.
- Pečte asi 1,5 hodiny, prípadne kým je mäso jemne mäkké a jablká sa rozpadnú.
- Pred podávaním môžete posypať pokrm mletým čiernym korením na dochutenie.
Tento recept vytvára kombináciu sladkého a slaného chuti. Vychutnajte si svoje bravčové rebierko s jablkami!
Recept na bravčové rebierko s jablkami:
Potrebujete:
- 4 kúsky bravčového rebierka
- 2 veľké jablká
- 2 lyžice masla
- 1 cibuľa, nakrájaná na polmesiačiky
- 1 šálka jablkového džúsu
- soľ a korenie podľa chuti
- petržlenová vňať na ozdobenie
Postup:
- Predhrejte rúru na 180°C.
- Očistite a nakrájajte jablká na tenké krúžky.
- Na panvici roztopíte maslo a orestujte cibuľu, až sa zjemní.
- Do vymastenej pekáča položte kúsky bravčového rebierka a okorenite ich soľou a korením.
- Na rebierka položte jablká a cibuľu, potom zalejte jablkovým džúsom.
- Pečte v rúre asi 40 minút, alebo kým sa mäso neuvári a nezarumení.
- Pred podávaním ozdobte pokrm čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!