Rozumiem, že hľadáte recept na bravčové rebierko s jablkami. Tu je jednoduchý recept, ktorý vyskúšate:

Potrebujete:

  • 4 kúsky bravčového rebierka
  • 2 veľké jablká, olúpané a nakrájané na plátky
  • 1 cibuľu, nakrájanú na tenké krúžky
  • 2 lyžice masla
  • soľ a korenie podľa chuti
  • mleté čierne korenie

 

Bravčové rebierko s jablkami

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180 °C.
  2. Na sporáku rozohrejte maslo v hrnci alebo pekáči vhodnom na použitie v rúre.
  3. Osolte a okoreňte kúsky bravčového rebierka z oboch strán.
  4. Práve opečené kúsky rebierka presuňte na tanier a ponechajte stranou.
  5. Ku maslu pridajte nakrájanú cibuľu a orestujte ju dozlatista.
  6. Vyberte cibuľu z hrnca a pridajte jablká. Orestujte ich niekoľko minút, až kým sa nezmäknú.
  7. Do pekáča vráťte rebierka a položte opečené jablká a cibuľu na vrch.
  8. Prikryte pekáč a vložte do vyhriatej rúry.
  9. Pečte asi 1,5 hodiny, prípadne kým je mäso jemne mäkké a jablká sa rozpadnú.
  10. Pred podávaním môžete posypať pokrm mletým čiernym korením na dochutenie.

Tento recept vytvára kombináciu sladkého a slaného chuti. Vychutnajte si svoje bravčové rebierko s jablkami!

Recept na bravčové rebierko s jablkami:

Potrebujete:

  • 4 kúsky bravčového rebierka
  • 2 veľké jablká
  • 2 lyžice masla
  • 1 cibuľa, nakrájaná na polmesiačiky
  • 1 šálka jablkového džúsu
  • soľ a korenie podľa chuti
  • petržlenová vňať na ozdobenie

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180°C.
  2. Očistite a nakrájajte jablká na tenké krúžky.
  3. Na panvici roztopíte maslo a orestujte cibuľu, až sa zjemní.
  4. Do vymastenej pekáča položte kúsky bravčového rebierka a okorenite ich soľou a korením.
  5. Na rebierka položte jablká a cibuľu, potom zalejte jablkovým džúsom.
  6. Pečte v rúre asi 40 minút, alebo kým sa mäso neuvári a nezarumení.
  7. Pred podávaním ozdobte pokrm čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *