Chcete recept na udene morčacie maso po slovensky? Rád vám poskytnem jednoduchý a chutný recept:

Suroviny:

  • 4 kusy morčacieho mäsa (prsia)
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 polievková lyžica mletého cesnaku
  • 1 polievková lyžica mletej sladkej papriky
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1/2 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1/2 čajovej lyžičky mletého kmínu

Údené morčacie mäso

Postup:

  1. Mäso dôkladne umyte a osušte papierovou utierkou.
  2. Vo veľkej miske zmiešajte olivový olej, mletý cesnak, sladkú papriku, soľ, korenie a kmín a vytvorte marinádu.
  3. Mäso pridajte do marinády a dôkladne ho obalte.
  4. Nechajte mäso odležať v marináde aspoň 1 hodinu v chladničke, ideálne však cez noc, aby sa aróma dostatočne vstrebaľa.
  5. Pred pečením nechajte mäso zahriať na izbovú teplotu.
  6. Pripravte si grilovaciu panvicu a nechajte ju poriadne rozpáliť. Mäso opečte z oboch strán, kým nezískate zlatohnedú farbu.
  7. Potom zahajte mäso do alobalu a dajte do vyhriatej rúry na 160°C. Pečte asi 30 až 40 minút, alebo kým nebude mäso úplne prepečené a šťavnaté.
  8. Po upečení nechajte mäso oddýchnuť niekoľko minút a potom ho nakrájajte na tenké plátky.
  9. Podávajte s prílohou podľa vášho výberu, napríklad s zemiakovm pyré alebo šalátom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *