Tu je slovenský recept na zapekané kuracie mäso so špargľou:
Potrebujete:
- 4 kúsky kuracích pŕs, bez kostí a kože
- 1 väčšiu zelenú špargľu
- 200 g nastrúhaného syra (napríklad ementál alebo cheddar)
- 1 cibuľu, nakrájanú na tenké plátky
- 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
Zapekané kuracie mäso so špargľou
Postup:
- Predhrejte rúru na 200 °C.
- Kuracie pŕska opláchnite, osušte a nakrájajte na menšie kúsky.
- Špargľu opláchnite a odstráňte tvrdé končeky. Nakrájajte špargľu na menšie kúsky.
- Na panvici rozohrejte olivový olej a orestujte cibuľu dozlatista. Pridajte pretlačený cesnak a orestujte ešte chvíľu.
- Pridajte kuracie pŕska a opečte ich z oboch strán dozlatista. Ochute soľou a čiernym korením podľa chuti.
- V zapekacej miske alebo pekáči vystlanom papierom na pečenie vytvorte postupne vrstvy: polovicu kuracieho mäsa, polovicu nakrájanej špargle a polovicu nastrúhaného syra. Opakujte s druhou polovicou v opačnom poradí.
- V mise si dobre vymiešajte smotanu a vajíčka. Touto zmesou zalejte kuracie mäso, špargľu a syr.
- Zakryte pečiacim papierom a vložte do rúry. Pečte asi 25 – 30 minút, kým kuracie mäso nie je dokonale prepečené a syr zľahka zrumenie.
Podávajte zapekané kuracie mäso so špargľou so ryžou, opekanými zemiakmi alebo čerstvým šalátom. Dobrú chuť!