Zapekané kuracie mäso so špargľou

Tu je slovenský recept na zapekané kuracie mäso so špargľou:

Potrebujete:

  • 4 kúsky kuracích pŕs, bez kostí a kože
  • 1 väčšiu zelenú špargľu
  • 200 g nastrúhaného syra (napríklad ementál alebo cheddar)
  • 1 cibuľu, nakrájanú na tenké plátky
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

 

Zapekané kuracie mäso so špargľou

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 200 °C.
  2. Kuracie pŕska opláchnite, osušte a nakrájajte na menšie kúsky.
  3. Špargľu opláchnite a odstráňte tvrdé končeky. Nakrájajte špargľu na menšie kúsky.
  4. Na panvici rozohrejte olivový olej a orestujte cibuľu dozlatista. Pridajte pretlačený cesnak a orestujte ešte chvíľu.
  5. Pridajte kuracie pŕska a opečte ich z oboch strán dozlatista. Ochute soľou a čiernym korením podľa chuti.
  6. V zapekacej miske alebo pekáči vystlanom papierom na pečenie vytvorte postupne vrstvy: polovicu kuracieho mäsa, polovicu nakrájanej špargle a polovicu nastrúhaného syra. Opakujte s druhou polovicou v opačnom poradí.
  7. V mise si dobre vymiešajte smotanu a vajíčka. Touto zmesou zalejte kuracie mäso, špargľu a syr.
  8. Zakryte pečiacim papierom a vložte do rúry. Pečte asi 25 – 30 minút, kým kuracie mäso nie je dokonale prepečené a syr zľahka zrumenie.

Podávajte zapekané kuracie mäso so špargľou so ryžou, opekanými zemiakmi alebo čerstvým šalátom. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *