FOTORECEPT: Guláš z diviaka

Recept: Guláš z diviaka.

Suroviny:

  • 800 g diviaka (pokrájaného na kúsky)
  • 2 cibule (pokrájané na drobné kúsky)
  • 3 strúčiky cesnaku (jemne nasekané)
  • 2 strúčiky bobkového listu
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 2 lyžice slaniny (na opraženie)
  • 2 lyžičky korenia (paprika, mletá červená paprika, korenistá paprika)
  • soľ a čierne korenie (podľa chuti)
  • 500 ml hovädzieho vývaru
  • 200 ml červeného vína
  • olej (na opraženie)

 

FOTORECEPT: Guláš z diviaka

Postup:

  1. V hrnci zohrejte olej a pridajte pokrájanú slaninu. Opražte ju do zlatista do vyprážajte na miernom ohni, aby sa uvoľnila chuť.
  2. Potom pridajte pokrájanú cibuľu a cesnak. Opražte ich do mäkka a zlatista.
  3. Diviaka pridajte do hrnca a opražte z každej strany, aby sa pekne zatiahlo. Zmiešajte múku a korenie a všetko premiešajte.
  4. Pridajte hovädzí vývar a červené víno. Znížte teplotu, zakryte hrniec a nechajte dusiť približne 2 hodiny, kým mäso nezmäkne.
  5. Po 2 hodinách ochutnajte guláš a podľa potreby pridajte soľ a korenie.
  6. Guláš podávajte s knedľami alebo s chlebom. Dobrú chuť!

Poznámka: Guláš z diviaka je výborná jedálenská voľba pre pestrovariatné jedlo. Môžete ho podávať s knedľami alebo s čerstvým chlebom. Doprajte si tento tradičný jed z diviaka plný bohatých chutí z hlbín lesa.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *