Recept: Guláš z diviaka.
Suroviny:
- 800 g diviaka (pokrájaného na kúsky)
- 2 cibule (pokrájané na drobné kúsky)
- 3 strúčiky cesnaku (jemne nasekané)
- 2 strúčiky bobkového listu
- 2 lyžice hladkej múky
- 2 lyžice slaniny (na opraženie)
- 2 lyžičky korenia (paprika, mletá červená paprika, korenistá paprika)
- soľ a čierne korenie (podľa chuti)
- 500 ml hovädzieho vývaru
- 200 ml červeného vína
- olej (na opraženie)
FOTORECEPT: Guláš z diviaka
Postup:
- V hrnci zohrejte olej a pridajte pokrájanú slaninu. Opražte ju do zlatista do vyprážajte na miernom ohni, aby sa uvoľnila chuť.
- Potom pridajte pokrájanú cibuľu a cesnak. Opražte ich do mäkka a zlatista.
- Diviaka pridajte do hrnca a opražte z každej strany, aby sa pekne zatiahlo. Zmiešajte múku a korenie a všetko premiešajte.
- Pridajte hovädzí vývar a červené víno. Znížte teplotu, zakryte hrniec a nechajte dusiť približne 2 hodiny, kým mäso nezmäkne.
- Po 2 hodinách ochutnajte guláš a podľa potreby pridajte soľ a korenie.
- Guláš podávajte s knedľami alebo s chlebom. Dobrú chuť!
Poznámka: Guláš z diviaka je výborná jedálenská voľba pre pestrovariatné jedlo. Môžete ho podávať s knedľami alebo s čerstvým chlebom. Doprajte si tento tradičný jed z diviaka plný bohatých chutí z hlbín lesa.