Bravčová pečeň s cibuľovým pyré a karamelizovanými jablkami. Dnešný obed bude skvelý. 

Suroviny:

  • 400g bravčovej pečene
  • 2 cibule
  • 2 jablká
  • 2 lyžice masla
  • 1 lyžica oleja
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

 

Bravčová pečeň s cibuľovým pyré a karamelizovanými jablkami

Postup:

  1. Pečeň si nakrájame na tenké plátky a osolíme a okoreníme podľa chuti.
  2. Cibuľu si nakrájame na tenké krúžky.
  3. Jablká olúpeme a nakrájame na tenké plátky.
  4. Na panvici si rozpustíme maslo a pridáme olej.
  5. Plátky pečene opražíme na panvici z oboch strán do zlatista.
  6. Pečené plátky vyberieme z panvice a vložíme na tanier.
  7. Na tej istej panvici opražíme cibuľu, kým sa nezarumelí.
  8. Pridáme jablká a dusíme ich niekoľko minút, kým sa nezmäknú.
  9. Karamelizované jablká a cibuľu porozkladáme na tanier okolo pečene.
  10. Podávame s cibuľovým pyréom.

Cibuľové pyré:

  • 2 cibule
  • 2 lyžice masla
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  1. Cibuľu nakrájame na kocky.
  2. Na panvici rozpustíme maslo a pridáme nakrájanú cibuľu.
  3. Cibuľu dusíme na miernom ohni, kým sa stane mäkkou a transparentnou.
  4. Cibuľu rozmixujeme na pyré.
  5. Ochutíme soľou a korením podľa chuti.

Ak by ste mali ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *