Ak hľadáte recept na zapečené kuracie prsia s broskyňou v slovenčine, tu je jednoduchý návod:

Suroviny:

  • 4 kuracie prsia
  • 4 broskyne
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica masla
  • 200 ml smotany na varenie
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
  • petržlenová vňať na ozdobenie

 

Zapečené kuracie prsia s broskyňou

Postup:

  1. Kuracie prsia poriadne opláchnite pod tečúcou vodou a osušte papierovou utierkou. Očistite ich od prípadných tukových častí.
  2. Pripravte si panvicu na sporáku. Na rozohriatom masle orestujte nakrájanú cibuľu do zlatista. Pridajte pretlačený cesnak a krátko ho opečte.
  3. Pridajte kuracie prsia a orestujte ich z oboch strán dozlatista.
  4. Broskyne na polovice rozkrojte, odstráňte jadierka a nakrájajte ich na plátky. Pridajte ich k opečeným kuracím prsiam v panvici.
  5. Znížte teplotu a pridajte smotanu na varenie. Osolte a okoreňte podľa chuti.
  6. Všetko dobre premiešajte a nechajte omáčku ešte chvíľu povariť na miernom ohni, aby sa chute spojili.
  7. Hotové zapečené kuracie prsia s broskyňou podávajte posypané jemne nasekanou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *