Morčacie stehno v marináde s tmavým pivom a citrónom

Fotorecept: Morčacie stehno v marináde s tmavým pivom a citrónom

Suroviny:

  • 4 kusy morčacieho stehna
  • 2 plechovky tmavého piva
  • 2 citróny
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice medu
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Morčacie stehno v marináde s tmavým pivom a citrónom

Postup:

  1. Morčacie stehná opláchnite pod tečúcou vodou a osušte ich kuchynským papierom.
  2. Do veľkej misky nalejte tmavé pivo a stlačte doň šťavu z citrónov. Pridajte med, pretlačený cesnak, soľ a korenie. Všetko dôkladne premiešajte, aby ste vytvorili marinádu.
  3. Morčacie stehná vložte do marinády a nechajte ich dusiť aspoň 2 hodiny, ideálne však cez noc v chladničke.
  4. Po marinovaní steaky opäť osušte kuchynským papierom a dajte na vyhriate grilovacie panvici alebo grilovaný tanier. Opekajte ich z oboch strán, kým nebudú pekne hnedé a mäso sa prepečie.
  5. Podávajte s prílohou podľa vlastnej chuti, napríklad s pečeným zemiakovým pyré a zeleninovým šalátom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *