Hubová omáčka s kuracím mäsom

Hubová omáčka s kuracím mäsom je výborná a veľmi jednoduchá na prípravu. Tu je jednoduchý recept:

Suroviny:

  • 2 veľké kuracie prsia (nakrájané na kocky)
  • 1 cibuľa (nakrájaná)
  • 250 g hubiek (čerstvé alebo mrazené)
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice múky
  • 400 ml smotany na varenie
  • 200 ml kuracieho vývaru
  • soľ a korenie podľa chuti
  • petržlenová vňať

 

Hubová omáčka s kuracím mäsom

Postup:

  1. Rozohrejte maslo vo veľkej panvici a pridajte cibuľu. Orestujte ju dozlatista.
  2. Pridajte huby a kuracie kocky. Orestujte ich dozlatista a dôkladne premiešajte.
  3. Potom pridajte múku a za stáleho miešania smažte pár minút.
  4. Pomaly pridávajte smotanu na varenie a kurací vývar. Premiešajte do hladka.
  5. Nasaďte pokrievku a varíme na miernom ohni asi 15 – 20 minút, kým mäso nie je mäkké a omáčka zahustne.
  6. Ochutnajte a pridajte soľ a korenie podľa chuti.
  7. Na záver omáčku môžete ozdobiť nasekanou petržlenovou vňaťou.

Podávajte hubovú omáčku s kuracím mäsom s cestovinami, ryžou alebo zemiakovou kašou. Je to lahodný a nasýtený pokrm, ktorý si určite zamilujete!

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g kuracieho mäsa (prsia alebo stehienka)
  • 300 g čerstvých húb (napr. žampióny, hliva ustricová)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 ml smotany na varenie
  • 100 ml kuracieho vývaru (alebo vody)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica masla
  • Soľ a čierne mleté korenie podľa chuti
  • 1 lyžička sušeného tymiánu (voliteľne)
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Postup:

  1. Príprava surovín: Kuracie mäso umyjte, osušte a nakrájajte na kocky alebo prúžky. Húb očistite a nakrájajte na plátky. Cibuľu a cesnak nakrájajte nadrobno.

  2. Opekanie kuracieho mäsa: Na panvici rozohrejte olivový olej a maslo. Pridajte nakrájané kuracie mäso a opečte ho z oboch strán do zlatista. Mäso osolte a okoreňte podľa chuti. Po opečení mäso preložte na tanier a odložte nabok.

  3. Príprava hubovej omáčky: Na tej istej panvici, kde ste opiekli mäso, pridajte nakrájanú cibuľu. Opekajte ju, kým nezmäkne a nezačne zlatnúť. Potom pridajte cesnak a restujte ďalšiu minútu.

  4. Pridanie húb: Do panvice pridajte nakrájané huby a varte, kým nebudú mäkké a nevydajú svoju šťavu. Pridajte sušený tymián, ak ho používate, a dochuťte soľou a korením.

  5. Zahustenie omáčky: Následne pridajte kurací vývar a priveďte do varu. Potom znížte teplotu a nechajte omáčku jemne variť asi 5 minút.

  6. Pridanie smotany: Po uplynutí tejto doby pridajte smotanu na varenie a premiešajte. Nechajte omáčku variť ešte ďalších 5 minút, kým sa zahustí a získa krémovú konzistenciu.

  7. Dokončenie pokrmu: Nakoniec vráťte opečené kuracie mäso späť do panvice a dobre premiešajte. Nechajte všetko spolu variť ešte 2-3 minúty, aby sa chute prepojili.

  8. Servírovanie: Podávajte horúce, posypané čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou. Hubová omáčka s kuracím mäsom je skvelá s ryžou, cestovinami alebo čerstvým chlebom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *