Samozrejme! Tu je recept na pečenučku po gruzínsky:

Suroviny:

  • 500 g pečenúčky (vyberajte podľa svojej preferencie, napríklad kuracie alebo bravčové)
  • 2 stredne veľké cibule, jemne nakrájané
  • 3 strúčiky cesnaku, jemne nakrájané
  • 2 lyžice čerstvo vytlačenej citrónovej šťavy
  • 1 lyžica čerstvého koriandra, jemne nakrájaného
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 lyžica gruzínskej koreniacej zmesi (napríklad rímsky kmín, kurkuma, paprika, cesnak, soľ a korenie)

 

Pečeň po gruzínsky recept

Postup:

  1. Pečenúčku opláchnite a nakrájajte na tenké plátky.
  2. Vo veľkej panvici zohrejte olivový olej a pridajte cibuľu. Smažte cibuľu do zlatista.
  3. Pridajte cesnak a gruzínsku koreniacu zmes. Smažte ďalších 2-3 minúty, kým sa korenie neuvolní svoju vôňu.
  4. Pridajte plátky pečenúčky a osmažte ich zo oboch strán, kým nezhnednú.
  5. Pridajte citrónovú šťavu a koriander. Nechajte variť ďalších 2-3 minúty, aby sa všetky chute spojili.
  6. Podávajte horúce s vašim obľúbeným prílohou, napríklad s čerstvým chlebom, ryžou alebo zemiakovým pyré.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *