Samozrejme! Tu je recept na pečenučku po gruzínsky:
Suroviny:
- 500 g pečenúčky (vyberajte podľa svojej preferencie, napríklad kuracie alebo bravčové)
- 2 stredne veľké cibule, jemne nakrájané
- 3 strúčiky cesnaku, jemne nakrájané
- 2 lyžice čerstvo vytlačenej citrónovej šťavy
- 1 lyžica čerstvého koriandra, jemne nakrájaného
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 lyžica gruzínskej koreniacej zmesi (napríklad rímsky kmín, kurkuma, paprika, cesnak, soľ a korenie)
Pečeň po gruzínsky recept
Postup:
- Pečenúčku opláchnite a nakrájajte na tenké plátky.
- Vo veľkej panvici zohrejte olivový olej a pridajte cibuľu. Smažte cibuľu do zlatista.
- Pridajte cesnak a gruzínsku koreniacu zmes. Smažte ďalších 2-3 minúty, kým sa korenie neuvolní svoju vôňu.
- Pridajte plátky pečenúčky a osmažte ich zo oboch strán, kým nezhnednú.
- Pridajte citrónovú šťavu a koriander. Nechajte variť ďalších 2-3 minúty, aby sa všetky chute spojili.
- Podávajte horúce s vašim obľúbeným prílohou, napríklad s čerstvým chlebom, ryžou alebo zemiakovým pyré.
Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
- 500 g pečene (bravčová alebo hovädzia)
- 2 stredné cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 veľké paradajky (alebo 200 g konzervovaných)
- 1 čajová lyžička mletej papriky
- 1/2 čajovej lyžičky mletého koriandra
- 1/2 čajovej lyžičky mletej rasce
- 1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia
- 2 lyžice rastlinného oleja
- 1 lyžica octu (podľa chuti)
- Soľ podľa chuti
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Postup:
-
Príprava pečene: Pečeň dôkladne umyte a nakrájajte na menšie kocky. Ak používate bravčovú pečeň, odporúča sa ju pred varením na chvíľu namočiť do mlieka, aby sa zbavila horkosti.
-
Príprava zeleniny: Cibuľu a cesnak nakrájajte na jemno. Paradajky ošúpte (môžete ich na pár sekúnd ponoriť do vriacej vody) a nakrájajte na malé kocky.
-
Smaženie: Na panvici rozohrejte rastlinný olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a smažte ju do zlatista. Potom pridajte cesnak a smažte ešte asi 1 minútu.
-
Pridanie pečene: Do panvice pridajte pripravenú pečeň a restujte, kým sa nezatiahne a nezačne získať zlatistú farbu.
-
Pridanie paradajok a korenín: Pridajte nakrájané paradajky, mletú papriku, koriander, rascu a čierne korenie. Dobre premiešajte a nechajte variť na strednom ohni približne 10-15 minút, kým sa paradajky rozpadnú a vytvoria omáčku.
-
Dochutenie: Na konci varenia pridajte ocot, soľ podľa chuti a dobre premiešajte. Nechajte ešte niekoľko minút povariť.
-
Servírovanie: Hotovú pečeň podávajte na tanieri a ozdobte nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou. Skvele sa hodí k čerstvému chlebíku alebo ryži.
Dobrú chuť!
Táto pečen je skvelá.Pripravil som ju, bol som zvedavý či je v niečom iná.No nie je ale aj tak chválim recept
Dúfam, že mi to bude chutiť! Mám sa na čo tešiť.
Dúfam, že aj moje deti to zjedia.
Skvelé recepty! Už sa teším ako si to vyskúšam!
Veľmi dobré recepty. Ešte som nespozoroval nejaké negatívne recenzie.
Recept znie skvelo, určite ho vyskúšam!
Díky za recept, pečeň po gruzínsky som ešte nikdy nevarila, ale znie to skvele.