Samozrejme! Tu je recept na pečenučku po gruzínsky:
Suroviny:
- 500 g pečenúčky (vyberajte podľa svojej preferencie, napríklad kuracie alebo bravčové)
- 2 stredne veľké cibule, jemne nakrájané
- 3 strúčiky cesnaku, jemne nakrájané
- 2 lyžice čerstvo vytlačenej citrónovej šťavy
- 1 lyžica čerstvého koriandra, jemne nakrájaného
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 lyžica gruzínskej koreniacej zmesi (napríklad rímsky kmín, kurkuma, paprika, cesnak, soľ a korenie)
Pečeň po gruzínsky recept
Postup:
- Pečenúčku opláchnite a nakrájajte na tenké plátky.
- Vo veľkej panvici zohrejte olivový olej a pridajte cibuľu. Smažte cibuľu do zlatista.
- Pridajte cesnak a gruzínsku koreniacu zmes. Smažte ďalších 2-3 minúty, kým sa korenie neuvolní svoju vôňu.
- Pridajte plátky pečenúčky a osmažte ich zo oboch strán, kým nezhnednú.
- Pridajte citrónovú šťavu a koriander. Nechajte variť ďalších 2-3 minúty, aby sa všetky chute spojili.
- Podávajte horúce s vašim obľúbeným prílohou, napríklad s čerstvým chlebom, ryžou alebo zemiakovým pyré.
Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
- 500 g pečene (bravčová alebo hovädzia)
- 2 stredné cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 veľké paradajky (alebo 200 g konzervovaných)
- 1 čajová lyžička mletej papriky
- 1/2 čajovej lyžičky mletého koriandra
- 1/2 čajovej lyžičky mletej rasce
- 1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia
- 2 lyžice rastlinného oleja
- 1 lyžica octu (podľa chuti)
- Soľ podľa chuti
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Postup:
-
Príprava pečene: Pečeň dôkladne umyte a nakrájajte na menšie kocky. Ak používate bravčovú pečeň, odporúča sa ju pred varením na chvíľu namočiť do mlieka, aby sa zbavila horkosti.
-
Príprava zeleniny: Cibuľu a cesnak nakrájajte na jemno. Paradajky ošúpte (môžete ich na pár sekúnd ponoriť do vriacej vody) a nakrájajte na malé kocky.
-
Smaženie: Na panvici rozohrejte rastlinný olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a smažte ju do zlatista. Potom pridajte cesnak a smažte ešte asi 1 minútu.
-
Pridanie pečene: Do panvice pridajte pripravenú pečeň a restujte, kým sa nezatiahne a nezačne získať zlatistú farbu.
-
Pridanie paradajok a korenín: Pridajte nakrájané paradajky, mletú papriku, koriander, rascu a čierne korenie. Dobre premiešajte a nechajte variť na strednom ohni približne 10-15 minút, kým sa paradajky rozpadnú a vytvoria omáčku.
-
Dochutenie: Na konci varenia pridajte ocot, soľ podľa chuti a dobre premiešajte. Nechajte ešte niekoľko minút povariť.
-
Servírovanie: Hotovú pečeň podávajte na tanieri a ozdobte nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou. Skvele sa hodí k čerstvému chlebíku alebo ryži.
Dobrú chuť!
Táto pečen je skvelá.Pripravil som ju, bol som zvedavý či je v niečom iná.No nie je ale aj tak chválim recept