Určite! Tu je recept na pečenečku v gruzínskom štýle:
Súroviny:
- 500 g pečenečky (vyberte podľa svojej chuti, napríklad kuracie alebo bravčové)
- 2 stredne veľké cibule, najemno nakrájané
- 3 strúčiky cesnaku, najemno nasekané
- 2 lyžice čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy
- 1 lyžica čerstvého koriandra, drobno nasekaného
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 lyžica gruzínskej zmesi korenín (napríklad rímsky kmín, kurkuma, paprika, cesnak, soľ a korenie)
Recept na pečeň po gruzínsky
Postup:- Pečenúčku dôkladne umyte a nakrájajte na tenké plátky.
- Na veľkej panvici zohrejte olivový olej a pridajte cibuľu. Smažte cibuľu, až kým nezíska zlatistú farbu.
- Potom pridajte cesnak a gruzínsku zmes korenín. Pokračujte v smažení ďalšie 2-3 minúty, až sa koreniny rozvoňajú.
- Vložte plátky pečenúčky a opražte ich z oboch strán dohneda.
- Pridajte citrónovú šťavu a koriander. Nechajte variť ďalších 2-3 minúty, aby sa chute prepojili.
- Podávajte horúce s vašou obľúbenou prílohou, ako je čerstvý chlieb, ryža alebo zemiakové pyré.
Prajem dobrú chuť!

2) Pečeň po gruzínsky recept
Ingrediencie:- 500 g pečene (bravčová alebo hovädzia)
- 2 stredne veľké cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 veľké paradajky (prípadne 200 g konzervovaných)
- 1 čajová lyžička mletej papriky
- 1/2 čajovej lyžičky mletého koriandra
- 1/2 čajovej lyžičky mletej rasce
- 1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia
- 2 lyžice rastlinného oleja
- 1 lyžica octu (podľa chuti)
- Soľ podľa chuti
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
-
Príprava pečene: Pečeň dôkladne umyte a nakrájajte na menšie kocky. Ak volíte bravčovú pečeň, je odporúčané pred varením ju pár minút namočiť do mlieka, aby sa zmiernila horkosť.
-
Príprava zeleniny: Cibuľu a cesnak nakrájajte najemno. Paradajky ošúpte (možno ich na chvíľu ponoriť do vriacej vody) a nakrájajte na drobné kocky.
-
Smaženie: Na panvici rozohrejte rastlinný olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a smažte do zlatista. Potom pridajte cesnak a opražte ešte asi minútu.
-
Pridanie pečene: Do panvice pridajte pripravenú pečeň a restujte, kým sa nezatiahne a nezačne nadobúdať zlatistý nádych.
-
Pridanie paradajok a korenín: Vložte nakrájané paradajky, mletú papriku, koriander, rascu a čierne korenie. Dôkladne premiešajte a nechajte na strednom ohni variť približne 10-15 minút, kým sa paradajky rozpadnú a vytvoria omáčku.
-
Dochutenie: Na záver varenia pridajte ocot, soľ podľa chuti a dobre premiešajte. Nechajte ešte niekoľko minút povariť.
-
Servírovanie: Hotovú pečeň umiestnite na tanier a ozdobte nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou. Vhodne sa kombinuje s čerstvým chlebom alebo ryžou.
Prajem dobrú chuť!







Táto pečen je skvelá.Pripravil som ju, bol som zvedavý či je v niečom iná.No nie je ale aj tak chválim recept
Dúfam, že mi to bude chutiť! Mám sa na čo tešiť.
Dúfam, že aj moje deti to zjedia.
Skvelé recepty! Už sa teším ako si to vyskúšam!
Veľmi dobré recepty. Ešte som nespozoroval nejaké negatívne recenzie.
Recept znie skvelo, určite ho vyskúšam!
Díky za recept, pečeň po gruzínsky som ešte nikdy nevarila, ale znie to skvele.