Pečeň po gruzínsky recept

 

Samozrejme! Tu je recept na pečenučku po gruzínsky:

Suroviny:

  • 500 g pečenúčky (vyberajte podľa svojej preferencie, napríklad kuracie alebo bravčové)
  • 2 stredne veľké cibule, jemne nakrájané
  • 3 strúčiky cesnaku, jemne nakrájané
  • 2 lyžice čerstvo vytlačenej citrónovej šťavy
  • 1 lyžica čerstvého koriandra, jemne nakrájaného
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 lyžica gruzínskej koreniacej zmesi (napríklad rímsky kmín, kurkuma, paprika, cesnak, soľ a korenie)

 

Pečeň po gruzínsky recept

Postup:

  1. Pečenúčku opláchnite a nakrájajte na tenké plátky.
  2. Vo veľkej panvici zohrejte olivový olej a pridajte cibuľu. Smažte cibuľu do zlatista.
  3. Pridajte cesnak a gruzínsku koreniacu zmes. Smažte ďalších 2-3 minúty, kým sa korenie neuvolní svoju vôňu.
  4. Pridajte plátky pečenúčky a osmažte ich zo oboch strán, kým nezhnednú.
  5. Pridajte citrónovú šťavu a koriander. Nechajte variť ďalších 2-3 minúty, aby sa všetky chute spojili.
  6. Podávajte horúce s vašim obľúbeným prílohou, napríklad s čerstvým chlebom, ryžou alebo zemiakovým pyré.

Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g pečene (bravčová alebo hovädzia)
  • 2 stredné cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 veľké paradajky (alebo 200 g konzervovaných)
  • 1 čajová lyžička mletej papriky
  • 1/2 čajovej lyžičky mletého koriandra
  • 1/2 čajovej lyžičky mletej rasce
  • 1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 1 lyžica octu (podľa chuti)
  • Soľ podľa chuti
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Postup:

  1. Príprava pečene: Pečeň dôkladne umyte a nakrájajte na menšie kocky. Ak používate bravčovú pečeň, odporúča sa ju pred varením na chvíľu namočiť do mlieka, aby sa zbavila horkosti.

  2. Príprava zeleniny: Cibuľu a cesnak nakrájajte na jemno. Paradajky ošúpte (môžete ich na pár sekúnd ponoriť do vriacej vody) a nakrájajte na malé kocky.

  3. Smaženie: Na panvici rozohrejte rastlinný olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a smažte ju do zlatista. Potom pridajte cesnak a smažte ešte asi 1 minútu.

  4. Pridanie pečene: Do panvice pridajte pripravenú pečeň a restujte, kým sa nezatiahne a nezačne získať zlatistú farbu.

  5. Pridanie paradajok a korenín: Pridajte nakrájané paradajky, mletú papriku, koriander, rascu a čierne korenie. Dobre premiešajte a nechajte variť na strednom ohni približne 10-15 minút, kým sa paradajky rozpadnú a vytvoria omáčku.

  6. Dochutenie: Na konci varenia pridajte ocot, soľ podľa chuti a dobre premiešajte. Nechajte ešte niekoľko minút povariť.

  7. Servírovanie: Hotovú pečeň podávajte na tanieri a ozdobte nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou. Skvele sa hodí k čerstvému chlebíku alebo ryži.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

7 Komentárov

  1. Yveta píše:

    Táto pečen je skvelá.Pripravil som ju, bol som zvedavý či je v niečom iná.No nie je ale aj tak chválim recept

  2. Jholubova píše:

    Dúfam, že mi to bude chutiť! Mám sa na čo tešiť.

  3. Anonym píše:

    Dúfam, že aj moje deti to zjedia.

  4. Xenia82 píše:

    Skvelé recepty! Už sa teším ako si to vyskúšam!

  5. Dmarek píše:

    Veľmi dobré recepty. Ešte som nespozoroval nejaké negatívne recenzie.

  6. Zzima píše:

    Recept znie skvelo, určite ho vyskúšam!

  7. Lea37 píše:

    Díky za recept, pečeň po gruzínsky som ešte nikdy nevarila, ale znie to skvele.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *