Cigánska marinovaná krkovička

Prečo si neskúsite pripraviť skvelé cigánske marinované krkovičky doma? Tu je jednoduchý recept:

Potrebné suroviny:

  • 1 kg krkovičiek
  • 2 cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 4 lyžice oleja
  • 2 lyžice sladkej papriky
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 2 lyžice medu
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 200 ml vody

 

Cigánska marinovaná krkovička

Postup:

  1. Krkovičky dôkladne očistite a nakrájajte na menšie kúsky.
  2. Cibuľu a cesnak jemne nakrájajte.
  3. Na panvici rozohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak, kým nezhnednú.
  4. Pridajte sladkú papriku a paradajkový pretlak, premiešajte a orestujte ešte pár minút.
  5. Pridajte med, soľ, korenie a vodu, premiešajte do hladka.
  6. Do marinády vložte nakrájané krkovičky a nechajte ich aspoň hodinu marinovať v chladničke.
  7. Po marinovaní môžete krkovičky upiecť na grile alebo ich opekať na panvici.
  8. Podávajte s prílohou podľa vašej chuti, napríklad s opekanými zemiakmi a zeleninou.

Dúfam, že si vychutnáte tieto skvelé cigánske marinované krkovičky!

 

2)

Ingrediencie:

  • 1 kg krkovičky (môže byť aj s kosťou)
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 cibule
  • 3-4 lyžice rastlinného oleja
  • 1 lyžička mletého čierneho korenia
  • 2 lyžičky sladkej papriky
  • 1 lyžička údenej papriky (voliteľné)
  • 1 lyžička oregano
  • 1 lyžička tymiánu
  • Soľ podľa chuti
  • 1 citrón (šťava a kôra)
  • 200 ml vína (biele alebo červené, podľa preferencie)

Postup:

  1. Príprava marinády: V miske si zmiešajte olej, mletý čierny korenie, sladkú a údenú papriku, oregano, tymián a soľ. Pridajte pretlačený cesnak, nastrúhanú citrónovú kôru a šťavu z citróna. Takto pripravenú marinádu dôkladne premiešajte.

  2. Marinovanie: Krkovičku umyte a osušte. Následne ju pozdĺžne narežte, aby sa marináda lepšie dostala do mäsa. Vložte mäso do misky alebo do igelitového vrecka a zalejte marinádou. Dobre zatvorte a nechajte minimálne 4 hodiny marinovať v chladničke (ideálne cez noc).

  3. Príprava cibule: Cibuľu nakrájajte na kolieska. Na panvici alebo grile rozohrejte trocha oleja a cibuľu krátko osmažte, aby zmäkla a trochu skaramelizovala.

  4. Grilovanie alebo pečenie: Predhrejte gril alebo rúru na 200 °C. Krkovičku vyberte z marinády a nechajte odkapať. Grilujte alebo pečte z každej strany približne 6-8 minút, kým nie je mäso prepečené a zlatohnedé. Priebežne ho potierajte zvyšnou marinádou.

  5. Servírovanie: Po ugrilovaní alebo upečení nechajte krkovičku chvíľu odpočívať. Potom ju nakrájajte na plátky a podávajte spolu so skaramelizovanou cibuľou. Ako prílohu môžete zvoliť pečené zemiaky, čerstvý chlieb alebo grilovanú zeleninu.

  6. Dobrú chuť!

Tento recept na cigánsku marinovanú krkovičku je skvelou voľbou na rodinné posedenia alebo grilovačky s priateľmi. Užite si lahodnú chuť a príjemnú atmosféru!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *