Na udene kuracie stehna po slovensky si pripravíme nasledovné ingrediencie:

– 4 kuracie stehná
– soľ
– čierne korenie
– cesnak
– mletá paprika
– sul
– olej

 

Ako urobiť údené kuracie stehná?

1. Kuracie stehná si dôkladne umyjeme a necháme odkvapkať.

2. Zmiešame soľ, čierne korenie, nadrobno nasekaný cesnak a mletú papriku. Touto zmesou premasírujeme kuracie stehná, aby sa príchuť dobre vstreba.

3. Stiahneme si rukavice a necháme kuracie stehná cez noc odpočívať v chladničke, aby sa doň dobre vsiakli všetky chute.

4. Na druhý deň si pripravíme vykostene kuracie stehná z chladničky a premasírujeme ich olejom a solou.

5. Na pleche si pripravíme papier na pečenie a na ňom usporiadame kuracie stehná.

6. Predhrejeme rúru na 180 stupňov a vložíme plech s kuracími stehnami do rúry. Pečieme ich asi 40-50 minút alebo kým nebudú pekne zlaté a mäso mäkké.

7. Po upečení ich necháme ešte chvíľu odpočívať a potom môžeme podávať.

Udene kuracie stehná po slovensky sú skvelou voľbou na obed alebo večeru, ktorú určite oceníte. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *