Králik na mladých cibuľkách

Ako som utešený králik, rad by som s tebou podelil jednoduchý a chutný recept na “Králik na mladých cibuľkách”. Tu je:

Suroviny:

  • 1 králik (približne 2 kg), rozrezaný na porcie
  • 500 g mladých cibuľiek, umytých a pokrájaných
  • 4 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 200 ml hovädzieho vývaru
  • 200 ml bieleho vína
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice oleja
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie

 

Králik na mladých cibuľkách

Postup:

  1. Králika osolíme a okoreníme podľa chuti.
  2. Vo veľkej hrnci zohrejeme maslo a olej na stredne silnom ohni.
  3. Pridáme králika a opečieme z oboch strán, až kým nebude zlatisto hnedý. Potom ho vyberieme z hrnca a odložíme.
  4. Do rovnakého hrnca pridáme cibuľky a dusíme ich asi 5 minút, kým nezmäknú.
  5. Pridajte cesnak a dusíte ďalšiu minútu.
  6. Vrátime králika späť do hrnca a zalijeme ho hovädzím vývarom a bielym vínom.
  7. Znížime teplotu, prikryjeme hrniec a dusíme asi 1 hodinu, kým sa králik nezmäkne.
  8. Podľa potreby dochutíme soľou a čiernym korením.
  9. Podávame s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s pečenými zemiakmi alebo ryžou.

Dúfam, že si tento recept vyskúšaš a bude ti chutiť! Ak máš ďalšie otázky alebo požiadavky, neváhaj sa opýtať. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *