Ako som utešený králik, rad by som s tebou podelil jednoduchý a chutný recept na “Králik na mladých cibuľkách”. Tu je:
Suroviny:
- 1 králik (približne 2 kg), rozrezaný na porcie
- 500 g mladých cibuľiek, umytých a pokrájaných
- 4 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 200 ml hovädzieho vývaru
- 200 ml bieleho vína
- 2 lyžice masla
- 2 lyžice oleja
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie
Králik na mladých cibuľkách
Postup:
- Králika osolíme a okoreníme podľa chuti.
- Vo veľkej hrnci zohrejeme maslo a olej na stredne silnom ohni.
- Pridáme králika a opečieme z oboch strán, až kým nebude zlatisto hnedý. Potom ho vyberieme z hrnca a odložíme.
- Do rovnakého hrnca pridáme cibuľky a dusíme ich asi 5 minút, kým nezmäknú.
- Pridajte cesnak a dusíte ďalšiu minútu.
- Vrátime králika späť do hrnca a zalijeme ho hovädzím vývarom a bielym vínom.
- Znížime teplotu, prikryjeme hrniec a dusíme asi 1 hodinu, kým sa králik nezmäkne.
- Podľa potreby dochutíme soľou a čiernym korením.
- Podávame s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s pečenými zemiakmi alebo ryžou.
Dúfam, že si tento recept vyskúšaš a bude ti chutiť! Ak máš ďalšie otázky alebo požiadavky, neváhaj sa opýtať. Dobrú chuť!