Rýchle kuracie prsia á la Margherita.
Ingrediencie:
- 4 kuracie prsia
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 paradajky, nakrájané na tenké plátky
- 200 g mozzarelly, nakrájanej na plátky
- Čerstvá bazalka na ozdobenie
- 2 lyžice balzamického octu (voliteľné)
Rýchle kuracie prsia á la Margherita
- Príprava kurča: Osolte a okoreňte kurčacie prsia podľa chuti.
- Opečte kurča: Rozohrejte olivový olej v hlbšej panvici na strednom ohni. Položte kurčacie prsia do panvice a opečte ich z oboch strán, kým nie sú dobre upečené a zlatohnedé. Potom ich vyberte z panvice a nechajte stranou.
- Pridajte cesnak a paradajky: Do tej istej panvice pridajte nasekaný cesnak a orestujte ho asi 1 minútu, kým nezačne voňať. Potom pridajte nakrájané paradajky a nechajte ich krátko povariť, aby sa stali mäkšími.
- Návrat kurča: Vráťte opečené kurčacie prsia späť do panvice s paradajkami. Položte na vrch mozzarellu a prikryte pokrievkou. Nechajte panvicu na ohni, kým sa mozzarella neroztaví a kurča sa dohreje.
- Posypte bazalkou a octom: Pred podávaním môžete posypať čerstvou bazalkou a pokvapkávať balzamickým octom (ak ho používate) pre extra chuť.
- Servírovanie: Servírujte teplé, ideálne s čerstvým chlebom alebo šalátom.