Rýchle kuracie prsia á la Margherita

Rýchle kuracie prsia á la Margherita.

Ingrediencie:

  • 4 kuracie prsia
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 paradajky, nakrájané na tenké plátky
  • 200 g mozzarelly, nakrájanej na plátky
  • Čerstvá bazalka na ozdobenie
  • 2 lyžice balzamického octu (voliteľné)

 

Rýchle kuracie prsia á la Margherita

  1. Príprava kurča: Osolte a okoreňte kurčacie prsia podľa chuti.
  2. Opečte kurča: Rozohrejte olivový olej v hlbšej panvici na strednom ohni. Položte kurčacie prsia do panvice a opečte ich z oboch strán, kým nie sú dobre upečené a zlatohnedé. Potom ich vyberte z panvice a nechajte stranou.
  3. Pridajte cesnak a paradajky: Do tej istej panvice pridajte nasekaný cesnak a orestujte ho asi 1 minútu, kým nezačne voňať. Potom pridajte nakrájané paradajky a nechajte ich krátko povariť, aby sa stali mäkšími.
  4. Návrat kurča: Vráťte opečené kurčacie prsia späť do panvice s paradajkami. Položte na vrch mozzarellu a prikryte pokrievkou. Nechajte panvicu na ohni, kým sa mozzarella neroztaví a kurča sa dohreje.
  5. Posypte bazalkou a octom: Pred podávaním môžete posypať čerstvou bazalkou a pokvapkávať balzamickým octom (ak ho používate) pre extra chuť.
  6. Servírovanie: Servírujte teplé, ideálne s čerstvým chlebom alebo šalátom.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *