Ak máte kuracie prsia na kusky a hľadáte inšpiráciu na to, ako ich pripraviť, tu je jednoduchý recept na grilovanie kuracích pŕs:
- Ingrediencie:
- 4 kuracie prsia (na kusky)
- 2 šalotky (nasekané)
- 4 strúčiky cesnaku (nasekané)
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 1 lyžička rasce
- 1 lyžička sušenej petržlenovej vňate
- Soľ a čierne korenie na dochutenie
Kuracie prsia na kúsky
- Postup:
- V mise zmiešajte olivový olej, citrónovú šťavu, nasekané šalotky, cesnak, rasce, sušenú petržlenovú vňať, soľ a čierne korenie na vytvorenie marinády.
- Kuracie prsia umyte a nakrájajte na kusy podľa preferencie.
- V miske alebo vrecúšku na dátumy zmiešajte kuracie prsia s marinádou.
- Nechajte mäso marinovať v chladničke aspoň 30 minút (alebo aj cez noc pre lepšiu chuť).
- Po maríne sypajte kusy kuracieho mäsa na rozpálený gril.
- Grilujte kuracie prsia asi 6-8 minút z každej strany, alebo kým vnútorná teplota dosiahne príslušných 75 °C.
- Po upečení nechajte mäso chvíľu oddýchnuť, aby sa šťavnatosť rovnomerne rozložila.
- Podávajte grilované kuracie prsia s prílohou podľa vlastného výberu a užite si chutný pokrm!
Dúfam, že tento recept vás inšpiroval. Dobrú chuť!