Nitrianské bravčové stehno recept

Titulok: Nitrianske bravčové stehno

Prísady:

  • 1 kg bravčového stehna
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice soľi
  • 2 lyžičky papriky
  • Čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1 citrón
  • 1 veľká cibuľa
  • 250 ml vývaru alebo vody

 

Nitrianské bravčové stehno recept

Postup:

  1. Bravčové stehno dôkladne oreste a nakrájajte na tenké plátky.
  2. Cesnak ošúpeme a nakrájame na jemné plátky.
  3. Do hrnca dáme olivový olej a necháme ho zohriať.
  4. Pridáme cesnak a orestujeme ho dozlatista.
  5. Do hrnca pridáme nakrájané bravčové stehno a orestujeme zo všetkých strán.
  6. Pridáme soľ, papriku a čierne korenie podľa chuti.
  7. Cibuľu ošúpeme, nakrájame na polmesiačiky a pridáme do hrnca.
  8. Vylisujeme šťavu z citróna a pridáme ju do hrnca.
  9. Pridáme vývar alebo vodu a necháme varíť na miernom ohni približne 60 minút, až kým mäso nezmäkne.
  10. Podávame s prílohou podľa vlastnej chuti.

Prajem dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 1 kg bravčového stehna
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • 2-3 cibule
  • 2-3 bobkové listy
  • 1 čajová lyžička rímskeho kmínu
  • Soľ a čierne korenie (podľa chuti)
  • 3-4 lyžice oleja
  • 1 pohár bieleho vína (alebo vody)
  • 2 mrkvy
  • 2 zemiaky
  • 1 červená paprika

Postup:

  1. Príprava mäsa: Bravčové stehno umyte a osušte. Následne ho nasolte a okoreňte čiernym korením a rímskym kmínom. Cesnak prelisujte a natrite ním stehno.

  2. Smaženie: Na panvici rozohrejte olej a mäso opražte zo všetkých strán do zlatista. Týmto spôsobom uzavriete šťavy vo vnútri mäsa a dodáte mu lahodnú chuť.

  3. Cibuľa a ostatná zelenina: Cibuľu nakrájajte na kocky a pridajte k mäsu. Restujte ju, kým nezmäkne. Zeleninu (mrkvu, zemiaky a červenú papriku) nakrájajte na kocky alebo prúžky a pridajte k mäsu.

  4. Dusenie: Pridajte bobkové listy a zalejte bielym vínom alebo vodou, aby sa mäso čiastočne ponorilo. Prikryte pokrievkou a nechajte dusit na strednej teplote približne 1,5 až 2 hodiny, alebo kým mäso nie je mäkké. Počas dusenia môžete občas skontrolovať a podlejovať podľa potreby.

  5. Podávanie: Keď je mäso hotové, vyberte ho z hrnca a nakrájajte na plátky. Podávajte s dusenou zeleninou a prípadne s knedľou alebo zemiakmi.

  6. Užite si jedlo: Nitrianské bravčové stehno je veľmi chutné jedlo, ktoré sa hodí na nedeľný obed alebo na špeciálne príležitosti. Podávajte s čerstvým chlebom a zeleninovým šalátom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

46 Komentárov

  1. Mimo píše:

    Tento recept na nitrianske bravčové stehno je skvelý! Varil som ho na rodinnej oslave a všetci si ho veľmi pochvaľovali. Opečené stehno je naozaj šťavnaté a plné chuti. Odporúčam pridať aj trochu červeného vína do omáčky, aby sa zvýraznila chuť.

  2. Jin píše:

    Rada varím bravčové stehno podľa tohto receptu. Zelenina, ktorú pridávam, dodáva jedlu úžasnú arómu. Zvyčajne podávam s domácou knedľou a kapustou. Je to tradičné jedlo, ktoré si vždy vychutnávame s rodinou.

  3. Neno píše:

    Nitrianske bravčové stehno je pre mňa synonymom domácej kuchyne. Keď varím, snažím sa dodržiavať recept, ale občas pridám aj svoje obľúbené koreniny, ako je rozmarín alebo tymián. Týmto spôsobom dostanem jedlo na úplne novú úroveň.

  4. Tiika píše:

    Tento recept je veľmi jednoduchý a výsledok je fantastický. Varím bravčové stehno pravidelne, najmä počas víkendov. Rada ho podávam s čerstvým chlebom a domácou horčicou. Je to skvelé jedlo na rodinné stretnutia.

  5. Kokos píše:

    Keď som prvýkrát varil nitrianske bravčové stehno, bol som prekvapený, aké jednoduché to bolo. Mäso sa varilo tak dlho, že sa doslova rozpadalo na kusy. Odvtedy ho pripravujem pravidelne a vždy sa teším na túto delikatesu.

  6. Janko píše:

    Tento recept na bravčové stehno je skvelý základ. Môžem ho prispôsobiť podľa svojich chutí. Niekedy pridám aj huby alebo papriku, aby som obohatila chuť. Vždy sa snažím, aby bolo jedlo farebné a lákavé

  7. zuzannka píše:

    Nitrianske bravčové stehno je pre mňa klasika. Keď ho varím, vždy si spomeniem na svoje detstvo a rodinné oslavy. Je to jedlo, ktoré spája generácie. Odporúčam ho podávať s domácou omáčkou a zemiakovým pyré, je to kombinácia, ktorú si zamilujete!

  8. Zubrik Maros píše:

    Vyzerá to veľmi chutne, určite to budem musieť skúsiť!

  9. Maria Balogova píše:

    Toto stehno je moja obľúbená nedeľná pochúťka. Vždy sa mi podarí a je vynikajúce!

  10. Wholubova píše:

    Recept je super, veľmi sa mi páči! Určite ho vyskúšam.

  11. Stanislava Krajciova píše:

    Ďakujem za skvelý recept. Už sa neviem dočkať, kedy si ho vyskúšam!

  12. Anonym píše:

    Ingrediencie sú skvelé, určite vyskúšam tento recept!

  13. Mkusnirova píše:

    Tento recept vyzerá skvele a ľahko sa pripravuje. Určite ho vyskúšam na obed.

  14. Holubova Ingrida píše:

    Dobrý recept a skvelý postup. Teším sa na vyskúšanie.

  15. Levoslav Kazimirova píše:

    Nemôžem sa dočkať, kedy si vyskúšam tento recept! Určite to bude chuti.

  16. Jaroslav Sadlonova píše:

    Skvelý článok, ďakujem za zverejnenie takéhoto skvelého receptu!

  17. Svetozar94 píše:

    Recept sa mi veľmi páči, určite ho vyskúšam.

  18. Hvalent píše:

    Vyznie to naozaj skvele, ďakujem za recept!

  19. Hana Kolarova píše:

    Skvelý recept, ďakujem za zdieľanie!

  20. Jlukacova píše:

    Som rada, že som našla tento recept. Už sa teším na obed.

  21. Tpopovicova píše:

    Recepty od vás sú vždy skvelé. Tento si nenechám ujsť.

  22. Fholubova píše:

    Už neviem čo variť, ale toto sa mi veľmi páči! Ďakujem!

  23. Ukralova píše:

    Vyzera to chutne, urcite vyskusam tento recept!

  24. Skutecky Adrian píše:

    Recept je skvely a podrobne popisany. Uz sa tesim na nedelnu obed!

  25. Marianna Plch píše:

    Toto vyzerá byť úžasné! Mám doma všetky prísady, takže sa hneď pustím do prípravy.

  26. Dusana75 píše:

    Vyzerá to veľmi chutne a jednoducho na prípravu. Určite vyskúšam tento recept!

  27. Alan15 píše:

    Tento recept si určite vyskúšam tento víkend. Znie to veľmi lákavo a chutne.

  28. Lmurcova píše:

    Tento recept znie skvelo! Môj špeciálny obed nasledujúci víkend!

  29. Simkova Servac píše:

    Určite vyskúšam tento recept! Vyzerá to na jednoduché, ale chutné jedlo.

  30. Michal Filc píše:

    Takéto recepty sú presne podľa môjho gusta. Teším sa, že si ho vyskúšam!

  31. Vicenova Denis píše:

    Vyzerá to veľmi chutne, musím to skúsiť!

  32. Kubanova Lukas píše:

    Super recept, vyzkúšam ho tento víkend!

  33. Gizela62 píše:

    Neskutočne dobré! Môj obľúbený recept.

  34. Podkonicky Valentina píše:

    Dnes som to urobila k obedu a bolo výborné. Chutilo celému rodine.

  35. Hotova Anton píše:

    Recept vyzerá skvele, určite ho vyskúšam! Mňam.

  36. Boleslav53 píše:

    Tento recept mi pripomína moju babičku, už sa teším na výsledok!

  37. Xmatiasko píše:

    Recept znie super, môj obľúbený! Myslím si, že ho určite vyskúšam.

  38. Ybrezina píše:

    Som vegetariánka a namiesto mäsa použijem tofu. Verím, že to bude rovnako chutné.

  39. Tamara Jani píše:

    Vždy mi toto jedlo pripomína moju babičku. Je to taká klasika!

  40. Zoja Koza píše:

    Toto sa mi veľmi páči, budem musieť skúsiť tento recept!

  41. Anonym píše:

    Vyzerá to veľmi chutne! Môj manžel bude nadšený, keď mu uvarím toto stehno.

  42. Vieroslava Hrasko píše:

    Určite si recept na Nitrianske bravčové stehno vyskúšam. Ďakujem za inšpiráciu!

  43. Emeciar píše:

    Vyzerá to veľmi chutne. Určite vyskúšam tento recept.

  44. Karvas Klaudia píše:

    Skvelý recept! Mám rada jednoduché a chutné jedlá.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *