Titulok: Nitrianske bravčové stehno
Prísady:
- 1 kg bravčového stehna
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 lyžice soľi
- 2 lyžičky papriky
- Čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 1 citrón
- 1 veľká cibuľa
- 250 ml vývaru alebo vody
Nitrianské bravčové stehno recept
Postup:
- Bravčové stehno dôkladne oreste a nakrájajte na tenké plátky.
- Cesnak ošúpeme a nakrájame na jemné plátky.
- Do hrnca dáme olivový olej a necháme ho zohriať.
- Pridáme cesnak a orestujeme ho dozlatista.
- Do hrnca pridáme nakrájané bravčové stehno a orestujeme zo všetkých strán.
- Pridáme soľ, papriku a čierne korenie podľa chuti.
- Cibuľu ošúpeme, nakrájame na polmesiačiky a pridáme do hrnca.
- Vylisujeme šťavu z citróna a pridáme ju do hrnca.
- Pridáme vývar alebo vodu a necháme varíť na miernom ohni približne 60 minút, až kým mäso nezmäkne.
- Podávame s prílohou podľa vlastnej chuti.
Prajem dobrú chuť!