Titulok: Nitrianske bravčové stehno

Prísady:

  • 1 kg bravčového stehna
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice soľi
  • 2 lyžičky papriky
  • Čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1 citrón
  • 1 veľká cibuľa
  • 250 ml vývaru alebo vody

 

Nitrianské bravčové stehno recept

Postup:

  1. Bravčové stehno dôkladne oreste a nakrájajte na tenké plátky.
  2. Cesnak ošúpeme a nakrájame na jemné plátky.
  3. Do hrnca dáme olivový olej a necháme ho zohriať.
  4. Pridáme cesnak a orestujeme ho dozlatista.
  5. Do hrnca pridáme nakrájané bravčové stehno a orestujeme zo všetkých strán.
  6. Pridáme soľ, papriku a čierne korenie podľa chuti.
  7. Cibuľu ošúpeme, nakrájame na polmesiačiky a pridáme do hrnca.
  8. Vylisujeme šťavu z citróna a pridáme ju do hrnca.
  9. Pridáme vývar alebo vodu a necháme varíť na miernom ohni približne 60 minút, až kým mäso nezmäkne.
  10. Podávame s prílohou podľa vlastnej chuti.

Prajem dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *