Tu je klasický recept na originálne bolognské špagety:

Potrebné suroviny:

  • 300 g špagiet
  • 250 g mletej zmesi (hovädzie a bravčové mäso)
  • 1 stredne veľká cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 2 stredne veľké mrkvy, nakrájané na kocky
  • 2 stonky zeleru, nakrájané na kocky
  • 400 g olúpaných paradajok
  • 1 polievková lyžica paradajkového pretlaku
  • 1/2 šálky červeného vína
  • Olivový olej
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Nastrúhaný parmezán na ozdobu

 

Bolónske špagety – Recept originál

Postup:

  1. Na veľkej panvici rozohrejte trochu olivového oleja. Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich, kým sa stanú sklovitými.
  2. Pridajte mleté mäso na panvicu a pečte ho, kým sa dobre nezohreje a nezarumení, prípadne ho rozbite vidličkou, aby ste sa zbavili hrudiek.
  3. Pridajte mrkvu a zeler na panvicu a pokračujte v pečení niekoľko minút, kým sa zelenina mierne nezmäkne.
  4. Pridajte olúpané paradajky a paradajkový pretlak na panvicu. Pomocou vidličky alebo drevenej lyžice rozdrťte paradajky na menšie kúsky.
  5. Do panvice pridajte červené víno a nechajte ho variť pri stredne vysokom ohni, kým sa množstvo nezníži asi na polovicu.
  6. Znížte teplotu na stredne nízku, zakryte panvicu a nechajte ju variť aspoň 1 hodinu, občas premiešajte. Ak sa omáčka príliš vysuší, pridajte trochu vody.
  7. Medzitým privedzte osolenú vodu v hrnci do varu a uvaríme špagety podľa pokynov na obale.
  8. Precedťe špagety, takmer al dente, a pridajte ich do panvice s bolognskou omáčkou. Dobre premiešajte, aby boli špagety dobre obalené omáčkou.
  9. Podávajte horúce bolognské špagety s veľkou dávkou nastrúhaného parmezánu.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *