Bolónske špagety bez mäsa

Tu je recept na Boloňské špagety bez mäsa:

Potrebujete:

  • 250 g špagiet
  • 1 cibuľu, nakrájanú
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané
  • 1 mrkvu, nakrájanú na malé kocky
  • 1 stonku zeleru, nakrájanú na malé kocky
  • 1 papriku, nakrájanú na malé kocky
  • 1 konzervu nasekaných paradajok
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 čajovú lyžičku sušeného oregana
  • 1 čajovú lyžičku sušenej bazalky
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olivový olej na smaženie

 

Bolónske špagety bez mäsa

Postup:

  1. Vo väčšom hrnci orestujte cibuľu a cesnak na olivovom oleji, kým nezhnednú.
  2. Pridajte mrkvu, zeler a papriku a orestujte asi 5 minút, kým nezmäknú.
  3. Pridajte nasekané paradajky, paradajkový pretlak, oregano, bazalku, soľ a korenie. Dobre premiešajte a nechajte variť na miernom ohni asi 15-20 minút.
  4. Medzitým uvaríme špagety vo vriacej osolenej vode podľa návodu na obale.
  5. Uvarené špagety scedíme a zmiešame s omáčkou.
  6. Podávajte teplé a môžete ich posypať strúhaným parmazánom alebo nasekanou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

 

Bolónske špagety bez mäsa je lahodná alternatíva klasického bolónskeho ragú, ktorá vám umožní si vychutnať túto taliansku pochúťku aj bez mäsa. Tento recept kombinuje šťavnaté paradajky, aromatické bylinky a zeleninu, aby vytvoril bohatú a chuťovú špagetovú omáčku. Bez masa, no plná chuti!

 

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *