Zapekané špagety sú chutné a nasýtia. Tu je jednoduchý recept v slovenskom jazyku:

Potrebné suroviny:

  • 350 g špagiet
  • 400 g mletej hovädziej alebo bravčovej fašírky
  • 1 cibuľa, nakrájaná na drobné kúsky
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 400 g paradajkového pretlaku alebo omáčky
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 150 g strúhaného syra (napríklad eidam, ementál alebo parmazán)
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Olivový olej na smaženie

 

Zapečené špagety

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 200 °C a pripravte si zapiekaciu formu.
  2. Varte špagety vo vysokej osolenej vode podľa návodu na obale, ale varte ich o dve minúty kratšie ako odporúčané. Zároveň si dajte variť vodu na opláchnutie špagiet po upečení.
  3. Na panvici si rozohrejte olivový olej a opárajte na ňom cibuľu dozlatista. Pridajte mleté mäso a opražte, kým nie je mäso dobre prepečené a dovarené. Pridajte nasekaný cesnak a krátko restujte, kým začne voňať.
  4. Pridajte do panvice paradajkový pretlak alebo omáčku a nechajte všetky prísady variť spolu 5-10 minút. Pridajte smotanu na šľahanie a premiešajte. Ochutnajte a podľa chuti pridajte soľ a korenie.
  5. Uvarené špagety scedíme a prelejeme ich horúcou vodou, aby sme odstránili prebytočný škrob. Pridáme ich do zapiekacej formy a zalijeme mäsom s omáčkou.
  6. Posypeme zapiekaciu formu strúhaným syrom a dáme ju do predhriatej rúry. Pečieme 20-25 minút, kým sa na povrchu nevytvorí zlatá a chrumkavá krusta.
  7. Hotové zapekané špagety necháme chvíľu vychladnúť a potom si ich môžeme vychutnať!

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *