Cestoviny so smotanovou omáčkou

Pokiaľ máte chuť na jedlo s cestovinami a smotanovou omáčkou, môžete si pripraviť nasledujúci recept:

Cestoviny so smotanovo-špenátovou omáčkou:

Suroviny:

  • 250 g cestovín podľa výberu
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 cibuľa, nakrájaná na malé kúsky
  • 200 g smotany na varenie
  • 100 ml mlieka
  • 2 hrste čerstvého špenátu, nasekaného
  • Olej na smaženie
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Parmezán na posypanie (voliteľné)

 

Cestoviny so smotanovou omáčkou

Postup:

  1. V hrnci osolte vodu, pridajte cestoviny podľa pokynov na obale a uvarte ich do mäkka. Potom ich scedite.
  2. Na panvici rozohrejte olej a pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Smažte ich dozlatista.
  3. Pridajte špenát na panvicu a miešajte, až kým sa začne zmenšovať objem.
  4. Potom pridajte smotanu na varenie a mlieko. Miešajte a povarte, kým omáčka neprejde do hladkej konzistencie.
  5. Ochutnajte omáčku soľou a čiernym korením podľa chuti.
  6. Do omáčky pridajte uvarené cestoviny a dôkladne ich premiešajte, aby sa všetko spojilo.
  7. Ak chcete, môžete podávať s posypaním parmezánom.
  8. Hotové jedlo môžete podávať samostatne alebo s čerstvým šalátom.

Dúfam, že vám chutí!

 

 

2)

Ingrediencie:

  • 300 g cestovín (napríklad tagliatelle, fettuccine alebo penne)
  • 200 ml smotany na varenie
  • 100 g syra (napríklad parmezán alebo eidam, nastrúhaného)
  • 1 malá cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • Soľ podľa chuti
  • Čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie (voliteľne)

Postup:

  1. Príprava cestovín: Vo veľkom hrnci priveďte vodu do varu. Osoľte ju a pridajte cestoviny. Varíme podľa pokynov na obale, kým nie sú al dente. Potom ich sceďte a odložte stranou, pričom si zachyťte trochu vody z varenia cestovín.

  2. Príprava omáčky: Na panvici rozohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte nasekanú cibuľu a smažte, kým nezmäkne a nezačne zlatnúť, približne 3-4 minúty. Potom pridajte nasekaný cesnak a smažte ďalšiu minútu, kým nezíska arómu.

  3. Pridanie smotany: Do panvice pomaly nalejte smotanu na varenie a zamiešajte. Nechajte omáčku variť na miernom ohni asi 5 minút, kým nezačne hustnúť.

  4. Pridanie syra: Do omáčky pridajte nastrúhaný syr a dobre zamiešajte, kým sa nerozpustí a omáčka nebude hladká. Ak je omáčka príliš hustá, pridajte trochu z vody, ktorú ste zachovali z varenia cestovín.

  5. Zmiešanie s cestovinami: Pridajte uvarené cestoviny do smotanovej omáčky a dobre premiešajte, aby sa cestoviny pokryli omáčkou. Pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti.

  6. Servírovanie: Cestoviny podávajte teplé, posypané čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou pre lepšiu chuť a vzhľad.

Tipy:

  • Môžete pridať aj iné ingrediencie, ako sú špenát, huby alebo kuracie kúsky, aby mohla byť omáčka ešte chutnejšia.
  • Podávajte s chlebom alebo zeleninovým šalátom pre kompletné jedlo.

Dobrú chuť!

 

 

3)

Ingrediencie:

  • 250 g cestovín (napríklad penne, tagliatelle alebo fettucine)
  • 200 ml smotany na varenie
  • 1 stredná cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 150 g parmezánu (alebo iného tvrdého syra)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Koreniny (napríklad oregano, bazalka, alebo tymián)
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie (voliteľné)

Postup:

  1. Uvarenie cestovín: V hrnci priveďte k varu osolenú vodu. Pridajte cestoviny a varte ich podľa pokynov na obale, kým nie sú al dente. Po uvarení ich sceďte a odložte.

  2. Príprava omáčky: Na panvici na strednom ohni rozohrejte olivový olej. Pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a orestujte ju, kým nebude sklenená (asi 3-4 minúty). Potom pridajte nasekaný cesnak a varte ešte ďalšie 1-2 minúty, kým začne voňať.

  3. Pridanie smotany: Do panvice k cibuľke a cesnaku pridajte smotanu na varenie. Dobre premiešajte a nechajte na miernom ohni zovrieť.

  4. Dochutenie: Po zovretí pridajte nastrúhaný parmezán (nechajte si trochu na posypanie) a miešajte, kým sa všetky ingrediencie nespojíte. Dochutíme soľou, čiernym korením a bylinkami podľa chuti.

  5. Spojenie s cestovinami: Vložte uvarené cestoviny do omáčky a dôkladne premiešajte, aby sa cestoviny rovnomerne obalili omáčkou.

  6. Podávanie: Hotové cestoviny naservírujte na taniere, posypte zvyšným parmezánom a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou, ak máte.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *