Pokiaľ máte chuť na jedlo s cestovinami a smotanovou omáčkou, môžete si pripraviť nasledujúci recept:

Cestoviny so smotanovo-špenátovou omáčkou:

Suroviny:

  • 250 g cestovín podľa výberu
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 cibuľa, nakrájaná na malé kúsky
  • 200 g smotany na varenie
  • 100 ml mlieka
  • 2 hrste čerstvého špenátu, nasekaného
  • Olej na smaženie
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Parmezán na posypanie (voliteľné)

 

Cestoviny so smotanovou omáčkou

Postup:

  1. V hrnci osolte vodu, pridajte cestoviny podľa pokynov na obale a uvarte ich do mäkka. Potom ich scedite.
  2. Na panvici rozohrejte olej a pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Smažte ich dozlatista.
  3. Pridajte špenát na panvicu a miešajte, až kým sa začne zmenšovať objem.
  4. Potom pridajte smotanu na varenie a mlieko. Miešajte a povarte, kým omáčka neprejde do hladkej konzistencie.
  5. Ochutnajte omáčku soľou a čiernym korením podľa chuti.
  6. Do omáčky pridajte uvarené cestoviny a dôkladne ich premiešajte, aby sa všetko spojilo.
  7. Ak chcete, môžete podávať s posypaním parmezánom.
  8. Hotové jedlo môžete podávať samostatne alebo s čerstvým šalátom.

Dúfam, že vám chutí!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *