Zapekaný karfiol v rúre

Aby ste pripravili zapekaný karfiol v rúre po slovensky, postupujte podľa nasledujúcich krokov:

  1. Najprv si pripravte karfiol. Opláchnite ho pod tečúcou vodou a nakrájajte na menšie ružičky.
  2. V hrnci s vriacou osolenou vodou uvarte karfiol do mäkka. Po uvarení ho scedíte.
  3. V rúre si zatiaľ predhrejte na 200 stupňov Celzia.
  4. Vhodte karfiol do pekáča a premiešajte s trochou olivového oleja, soľou a korením podľa chuti. Zmes rovnomerne rozotrú alebo premiešajte nad karfiolom.
  5. Na vrchol karfiolu môžete pridať aj strúhaný syr, aby vznikla chutná zapekaná vrstva.
  6. Pečte karfiol v rúre asi 20-25 minút, kým sa zapečie a nezhnedne.

 

Zapekaný karfiol v rúre

Podávajte horúci zapekaný karfiol ako hlavné jedlo alebo ako prílohu k mäsu, rybám alebo ďalším pokrmom. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *