České koláče recept

České koláče recept

České koláče naší babičky...

Samozrejme, tu je slovenský recept na koláče:

Ingrediencie:

  • 300g hladkej múky
  • 2 lyžice kryštálového cukru
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 150g masla (nesolené), chladné a nakrájané na malé kúsky
  • 1 veľký žĺtok
  • 125ml kyslej smotany
  • Vaše obľúbené náplne, ako sú ovocná marmeláda, maková náplň alebo sladký tvaroh

Postup:

  1. Vo veľkej miske zmiešajte múku, cukor a soľ.
  2. Pridajte chladené maslo do múkovej zmesi a použite prsty alebo krúživý rez čočiek, aby ste ju premiešali, až kým nevytvoríte drobivú konzistenciu.
  3. V malom kastróliku zmiešajte dohromady žĺtok a kyslú smotanu, až kým nevznikne jednotná konzistencia. Pridajte túto zmes do múkovej zmesi a premiešajte, kým sa nevytvorí cesto.
  4. Premiestnite cesto na dobre pomúčenú plochu a jemne ho miesťte, kým sa nestane hladkým. Tvarujte ho do gule, zabaľte do potravinovej fólie a nechajte vychladnúť v chladničke aspoň 1 hodinu.
  5. Predhrejte si rúru na 180°C (350°F). Vystelte plech papierom na pečenie.
  6. Cesto rozvaľkajte na pomúčenej ploche na hrúbku približne 1/4 palca. Vykrajujte krúžky s pomocou vykrajovača na sušienky alebo pohára.
  7. Na stred každého krúžku dejte lyžicu vášho vybranej náplne. Okraje cesta zatvorte nad náplňou a spojte ich, aby sa zapečatili.
  8. Usporiadajte naplnené koláče na pripravený plech a pečte ich približne 15-20 minút, alebo kým nebudú zlatohnedé.
  9. Nechajte koláče trochu vychladnúť a potom podávajte. Dobrú chuť!

Môžete sa slobodne inšpirovať rôznymi náplňami a ozdobami, aby ste tieto koláče prispôsobili svojmu vkusu. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *