Pripravte si domácu paradajkovú omáčku na špagety a doprajte si skutočnú chuť talianskej kuchyne. Jednoduché a lahodné jedlo pre každú príležitosť.
Potrebujeme tieto ingrediencie:
Suroviny:
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa, jemne nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nakrájané
- 400 g paradajok, nakrájaných na malé kúsky (môžete použiť aj paradajkovú omáčku)
- 1 lyžička cukru
- 1 lyžička sušeného oregana
- 1/2 lyžičky sušenej bazalky
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
Domáca paradajková omáčka na špagety
Postup:
- Na panvici rozohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
- Pridajte nakrájané paradajky do panvice a znížte teplotu na nízky stupeň. Pridajte cukor, oregano a bazalku a dobre premiešajte.
- Variť omáčku na miernom ohni, občas premiešajte, asi 20 minút, alebo kým paradajky nezhnijú.
- Ochutnajte omáčku a pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti.
- Ak chcete hladšiu omáčku, môžete ju rozmixovať v mixéri alebo ponechať v panvici s kusom paradajky pre textúru.
- Keď sa omáčka dostatočne uvarí a dochutí, je pripravená na servírovanie. Môžete ju podávať s čerstvo uvarenými špagetami a posypať strúhaným syrom podľa chuti.
Dobrú chuť!