Recept 1: Babičkine domáce rezance s pečeným rebierkom a hlivou

Suroviny:

  • 400 g domácich rezancov
  • 500 g rebierka
  • 200 g hríbov
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 200 ml smotany na varenie
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olivový olej na pečenie

 

Babičkine domáce rezance s pečeným rebierkom

Postup:

  1. Rebierko osolíme, okoreníme a necháme odpočívať asi 30 minút.
  2. V panvici rozohrejeme olej a opekáme rebierko z oboch strán, až kým nezlákne peknú zlatistú farbu. Potom ho odložíme bokom na tanier.
  3. Na rovnakej panvici, pridáme do rozpáleného oleja nakrájanú cibuľu a cesnak. Dusíme ich do zlatista, až kým sa stane cibuľa mäkkou a priehľadnou.
  4. Hlivu očistíme a nakrájame na plátky. Pridáme ju do panvice s cibuľou a cesnakom a opekáme, až kým nezmäkne.
  5. Medzitým uvaríme domáce rezance podľa návodu na obale.
  6. Do panvice pridáme opäť opečené rebierko a zalejeme smotanou na varenie. Dochutíme soľou a korením podľa chuti. Necháme všetko spolu povariť ešte pár minút.
  7. Podávame horúce s čerstvými domácimi rezancami.

Tento jednoduchý, ale chutný recept prezentuje výborné kombinácie vareného mäsa s hlivou a rezancami. Ak máte radi tradičné slovenské jedlo s moderným príchutím, určite si tento pokrm vyskúšajte!

Recept 2: Babičkine domáce rezance s pečeným rebierkom a hubovo-zeleninovou omáčkou

Suroviny:

  • 400 g domácich rezancov
  • 500 g rebierka
  • 200 g hubov (napr. hríby, šampiňóny)
  • 1 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 1 zelerová stonka
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 250 ml hovädzieho vývaru
  • 200 ml smotany na varenie
  • soľ a korenie podľa chuti
  • maslo na smaženie

Postup:

  1. Rezance uvaríme podľa návodu na obale a odložíme bokom.
  2. Rebierko nasolíme, okoreníme a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C, až kým nezíska zlatistú farbu a nebude pekne mäkké. Potom ho necháme odpočívať.
  3. Na panvici rozohrejeme maslo a pridáme nakrájanú cibuľu a strúčiky cesnaku. Dusíme ich, až kým nezmäknú.
  4. Pridáme nakrájané huby a pokračujeme v pečení, až kým voda z húb nevyprchá. Potom pridáme na kocky nakrájanú mrkvu a zelerovú stonku.
  5. Zalejeme vývarom a necháme povariť, kým zelenina nezmäkne.
  6. Pridáme smotanu na varenie, dochutíme soľou a korením podľa chuti. Necháme omáčku jedenkrát povariť.
  7. Na tanier servírujeme uvarené rezance, nastrihané kúsky pečeného rebierka a polejeme hubovo-zeleninovou omáčkou.

Tento recept je skvelou kombináciou mäsa, zeleniny a domácich rezancov. Hubovo-zeleninová omáčka pridáva pokrmu výraznú chuť a jedinečný charakter.

Recept 3: Babičkine domáce rezance s pečeným rebierkom a červenou kapustou

Suroviny:

  • 400 g domácich rezancov
  • 500 g rebierka
  • 300 g červenej kapusty (strúčkovej)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice cukru
  • 2 lyžice octu
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olej na smaženie

Postup:

  1. Rezance si uvaríme podľa potreby a odložíme na stranu.
  2. Rebierko nasolíme, okoreníme a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C, až kým nezíska peknú zlatú farbu a nebude mäkké. Potom ho necháme odpočívať.
  3. Cibuľu a cesnak nakrájame a orestujeme na panvici s olejom, až kým cibuľa nezmäkne a nezlákne zlatistú farbu.
  4. Do panvice pridáme na jemné prúžky nakrájanú červenú kapustu. Primiešame cukor a ocot. Podusíme asi 15 minút, pokryté pod pokrievkou.
  5. Medzitým nakrájame pečené rebierko na plátky.
  6. Hotové rezance servírujeme na tanier, na ne klademe na plátky pokrájané rebierko a polejeme kapustovou zmesou.

Táto kombinácia domácich rezancov, pečeného rebierka a lahodnej červenej kapusty je vynikajúcim príkladom tradičného slovenského jedla. Chuťovo výnimočný pokrm, ktorý vám vynikne na stole pri každej príležitosti.

Recept 4: Babičkine domáce rezance s pečeným rebierkom a paradajkovou omáčkou

Suroviny:

  • 400 g domácich rezancov
  • 500 g rebierka
  • 4 paradajky
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 1 lyžička cukru
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olivový olej na pečenie

Postup:

  1. Rezance uvarte podľa potreby a odložte na stranu.
  2. Rebierko dôkladne očistite, nasolte, okoreňte a pečte vo vyhriatej rúre na 180 °C, až kým nezískate peknú zlatistú farbu a mäkkosť. Potom ho nechajte odpočívať.
  3. Na panvici rozohrejte olivový olej a orestujte naň nakrájanú cibuľu a strúčiky cesnaku, až kým nezmäknú.
  4. Pridajte na kocky nakrájané paradajky do panvice a varíme ich, kým sa stvrdnú.
  5. Pridajte ocot, cukor a paradajkový pretlak. Dobre premiešajte a dusíme omáčku 15-20 minút. Ochutíme soľou a korením podľa chuti.
  6. Nakrájame pečené rebierko na plátky.
  7. Hotové rezance servírujeme na tanier, na ne klademe pokrájané rebierko a polejeme paradajkovou omáčkou.

Tento recept kombinuje domáce rezance s pečeným rebierkom a chutnou paradajkovou omáčkou. Je to výborná voľba pre milovníkov talianskej kuchyne a zároveň aj tradičných slovenských jedál.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *