Recept 1: Babičkine domáce rezance s pečeným rebierkom a hlivou
Suroviny:
- 400 g domácich rezancov
- 500 g rebierka
- 200 g hríbov
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 200 ml smotany na varenie
- soľ a korenie podľa chuti
- olivový olej na pečenie
Babičkine domáce rezance s pečeným rebierkom
Postup:
- Rebierko osolíme, okoreníme a necháme odpočívať asi 30 minút.
- V panvici rozohrejeme olej a opekáme rebierko z oboch strán, až kým nezlákne peknú zlatistú farbu. Potom ho odložíme bokom na tanier.
- Na rovnakej panvici, pridáme do rozpáleného oleja nakrájanú cibuľu a cesnak. Dusíme ich do zlatista, až kým sa stane cibuľa mäkkou a priehľadnou.
- Hlivu očistíme a nakrájame na plátky. Pridáme ju do panvice s cibuľou a cesnakom a opekáme, až kým nezmäkne.
- Medzitým uvaríme domáce rezance podľa návodu na obale.
- Do panvice pridáme opäť opečené rebierko a zalejeme smotanou na varenie. Dochutíme soľou a korením podľa chuti. Necháme všetko spolu povariť ešte pár minút.
- Podávame horúce s čerstvými domácimi rezancami.
Tento jednoduchý, ale chutný recept prezentuje výborné kombinácie vareného mäsa s hlivou a rezancami. Ak máte radi tradičné slovenské jedlo s moderným príchutím, určite si tento pokrm vyskúšajte!
Recept 2: Babičkine domáce rezance s pečeným rebierkom a hubovo-zeleninovou omáčkou
Suroviny:
- 400 g domácich rezancov
- 500 g rebierka
- 200 g hubov (napr. hríby, šampiňóny)
- 1 cibuľa
- 2 mrkvy
- 1 zelerová stonka
- 2 strúčiky cesnaku
- 250 ml hovädzieho vývaru
- 200 ml smotany na varenie
- soľ a korenie podľa chuti
- maslo na smaženie
Postup:
- Rezance uvaríme podľa návodu na obale a odložíme bokom.
- Rebierko nasolíme, okoreníme a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C, až kým nezíska zlatistú farbu a nebude pekne mäkké. Potom ho necháme odpočívať.
- Na panvici rozohrejeme maslo a pridáme nakrájanú cibuľu a strúčiky cesnaku. Dusíme ich, až kým nezmäknú.
- Pridáme nakrájané huby a pokračujeme v pečení, až kým voda z húb nevyprchá. Potom pridáme na kocky nakrájanú mrkvu a zelerovú stonku.
- Zalejeme vývarom a necháme povariť, kým zelenina nezmäkne.
- Pridáme smotanu na varenie, dochutíme soľou a korením podľa chuti. Necháme omáčku jedenkrát povariť.
- Na tanier servírujeme uvarené rezance, nastrihané kúsky pečeného rebierka a polejeme hubovo-zeleninovou omáčkou.
Tento recept je skvelou kombináciou mäsa, zeleniny a domácich rezancov. Hubovo-zeleninová omáčka pridáva pokrmu výraznú chuť a jedinečný charakter.
Recept 3: Babičkine domáce rezance s pečeným rebierkom a červenou kapustou
Suroviny:
- 400 g domácich rezancov
- 500 g rebierka
- 300 g červenej kapusty (strúčkovej)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice cukru
- 2 lyžice octu
- soľ a korenie podľa chuti
- olej na smaženie
Postup:
- Rezance si uvaríme podľa potreby a odložíme na stranu.
- Rebierko nasolíme, okoreníme a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C, až kým nezíska peknú zlatú farbu a nebude mäkké. Potom ho necháme odpočívať.
- Cibuľu a cesnak nakrájame a orestujeme na panvici s olejom, až kým cibuľa nezmäkne a nezlákne zlatistú farbu.
- Do panvice pridáme na jemné prúžky nakrájanú červenú kapustu. Primiešame cukor a ocot. Podusíme asi 15 minút, pokryté pod pokrievkou.
- Medzitým nakrájame pečené rebierko na plátky.
- Hotové rezance servírujeme na tanier, na ne klademe na plátky pokrájané rebierko a polejeme kapustovou zmesou.
Táto kombinácia domácich rezancov, pečeného rebierka a lahodnej červenej kapusty je vynikajúcim príkladom tradičného slovenského jedla. Chuťovo výnimočný pokrm, ktorý vám vynikne na stole pri každej príležitosti.
Recept 4: Babičkine domáce rezance s pečeným rebierkom a paradajkovou omáčkou
Suroviny:
- 400 g domácich rezancov
- 500 g rebierka
- 4 paradajky
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- 1 lyžička cukru
- soľ a korenie podľa chuti
- olivový olej na pečenie
Postup:
- Rezance uvarte podľa potreby a odložte na stranu.
- Rebierko dôkladne očistite, nasolte, okoreňte a pečte vo vyhriatej rúre na 180 °C, až kým nezískate peknú zlatistú farbu a mäkkosť. Potom ho nechajte odpočívať.
- Na panvici rozohrejte olivový olej a orestujte naň nakrájanú cibuľu a strúčiky cesnaku, až kým nezmäknú.
- Pridajte na kocky nakrájané paradajky do panvice a varíme ich, kým sa stvrdnú.
- Pridajte ocot, cukor a paradajkový pretlak. Dobre premiešajte a dusíme omáčku 15-20 minút. Ochutíme soľou a korením podľa chuti.
- Nakrájame pečené rebierko na plátky.
- Hotové rezance servírujeme na tanier, na ne klademe pokrájané rebierko a polejeme paradajkovou omáčkou.
Tento recept kombinuje domáce rezance s pečeným rebierkom a chutnou paradajkovou omáčkou. Je to výborná voľba pre milovníkov talianskej kuchyne a zároveň aj tradičných slovenských jedál.