Zemiaky na kyslo sú výborná príloha, ktorú si môžete pripraviť veľmi jednoducho. Tu je recept po slovensky:
Potrebujeme:
- 1 kg zemiaky
- 2 cibule
- 2 lyžice masla
- 250 ml smotany na šľahanie
- 2 lyžice octu
- Soľ a korenie podľa chuti
- Kôpor na ozdobenie
Zemiaky na kyslo – Recept
Postup:
- Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na plátky hrúbky približne 1 cm.
- V hrnci osolíme vodu a uvaríme zemiaky do mäkka, ale necháme ich pevné.
- Medzitým na panvici rozpustíme maslo a orestujeme na ňom jemne nakrájanú cibuľu až do zlata.
- Uvarené zemiaky scedíme a pridáme ich do panvice k orestovanej cibuli.
- Pridáme smotanu na šľahanie a ocot. Osoľte a okoreňte podľa chuti. Nechajte zemiaky povariť ešte pár minút, aby sa všetko spojilo a dochutilo.
- Pred podávaním môžete zemiaky ozdobiť nasekaným kôprom.
Teraz už len môžete vychutnať výborné zemiaky na kyslo. Dobrú chuť!