Ak hľadáte recept na zapekané zemiaky s klobásou po slovensky, tu je jednoduchý a chutný spôsob, ako ich pripraviť:

Ingrediencie:

  • 4 veľké zemiaky
  • 4 klobásy
  • 1 cibuľa
  • 1 červená paprika
  • 100 g strúhaného syra
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • olej na pečenie

 

Zapekané zemiaky s klobásou

Postup:

  1. Najprv si ošúpeme zemiaky a nakrájame ich na tenké plátky. Cibuľu a papriku nakrájame na tenké prúžky.
  2. Na panvici rozohrejeme trochu oleja a orestujeme cibuľu a papriku, až kým nezmäknú.
  3. Klobásy nakrájame na kolieska.
  4. Vymastíme pekáč alebo formu na pečenie a na dno dáme jednu vrstvu zemiakov. Posolíme a okoreníme podľa chuti.
  5. Na zemiaky položíme polovicu cibuľovo-paprikovej zmesi a rozložíme polovicu nakrájaných klobás.
  6. Pokračujeme druhou vrstvou zemiakov, nasledovanou zvyškom cibuľovo-paprikovej zmesi a klobás.
  7. Na vrchu posypeme strúhaným syrom.
  8. Pekáč dáme do vyhriatej rúry na 180 °C a pečieme asi 30-40 minút, kým zemiaky nebudú mäkké a syr sa nezapečie do zlatista.
  9. Hotové zapekané zemiaky s klobásou môžete servírovať ako samostatné jedlo alebo s čerstvým chlebom a zeleninovým šalátom.

Dúfam, že si tieto zapekané zemiaky s klobásou vychutnáte! Ak máte ešte nejaké ďalšie otázky, neváhajte sa spýtať.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *