Ak hľadáte recept na zapekané zemiaky s klobásou po slovensky, tu je jednoduchý a chutný spôsob, ako ich pripraviť:
Ingrediencie:
- 4 veľké zemiaky
- 4 klobásy
- 1 cibuľa
- 1 červená paprika
- 100 g strúhaného syra
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- olej na pečenie
Zapekané zemiaky s klobásou
Postup:
- Najprv si ošúpeme zemiaky a nakrájame ich na tenké plátky. Cibuľu a papriku nakrájame na tenké prúžky.
- Na panvici rozohrejeme trochu oleja a orestujeme cibuľu a papriku, až kým nezmäknú.
- Klobásy nakrájame na kolieska.
- Vymastíme pekáč alebo formu na pečenie a na dno dáme jednu vrstvu zemiakov. Posolíme a okoreníme podľa chuti.
- Na zemiaky položíme polovicu cibuľovo-paprikovej zmesi a rozložíme polovicu nakrájaných klobás.
- Pokračujeme druhou vrstvou zemiakov, nasledovanou zvyškom cibuľovo-paprikovej zmesi a klobás.
- Na vrchu posypeme strúhaným syrom.
- Pekáč dáme do vyhriatej rúry na 180 °C a pečieme asi 30-40 minút, kým zemiaky nebudú mäkké a syr sa nezapečie do zlatista.
- Hotové zapekané zemiaky s klobásou môžete servírovať ako samostatné jedlo alebo s čerstvým chlebom a zeleninovým šalátom.
Dúfam, že si tieto zapekané zemiaky s klobásou vychutnáte! Ak máte ešte nejaké ďalšie otázky, neváhajte sa spýtať.