Zapekané cestoviny so zemiakmi sú vynikajúce jedlo, ktoré si môžete rýchlo pripraviť. Tu je jednoduchý recept, ktorý môžete vyskúšať:

Suroviny:

  • 250 g cestovín (napríklad penne, fusilli alebo rigatoni)
  • 3 zemiaky
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 200 g syra (napríklad eidam, parenica alebo cheddar), nastrúhaného
  • 200 ml smotany na varenie
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Čerstvá nasekaná petržlenová vňať (opcionálne)

 

Zapekané cestoviny so zemiakmi

Postup:

  1. Na začiatok si pripravte vodu v hrnci, pridajte soľ a uvaríme cestoviny podľa návodu na obale. Potom ich scedíme.
  2. Medzitým olúpeme zemiaky a nakrájame ich na malé kocky. Potom ich varíme vo vode, kým sa nezmäknú. Scedíme ich a necháme bokom.
  3. Na panvici s olivovým olejom dusíme cibuľu a cesnak, kým nezmenia farbu na zlatohnedú.
  4. Pridáme varené zemiaky a cestoviny na panvicu a dobre ich premiešame s cibuľou a cesnakom.
  5. Potom pridáme smotanu na varenie a nastrúhaný syr. Za stáleho miešania necháme zmes zgusnúť.
  6. Ochutnáme jedlo soľou a korením. Prípadne môžeme pridať ešte ďalší syr, ak chceme mať jedlo sytšie.
  7. Zapekaciu formu vymastíme maslom alebo olejom a naspeme do nej zmes cestovín so zemiakmi.
  8. Pečieme vo vyhriatej rúre na teplote 180 °C asi 20 minút, alebo kým vrchná časť nie je pekne zlatistá a syr sa roztopí.
  9. Pred podávaním môžeme posypať zapekané cestoviny čerstvou petržlenovou vňaťou.

Nech sa vám jedlo páči, dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *