Veganské bolonské špagety

Samozrejme! Tu je recept na vegánsku bolognskú špagetovú omáčku:

Ingrediencie:

  • 300 g rastlinného mletejťahu (napríklad sójový, seitanový alebo fazuľový)
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 2 mrkvy, nastrúhané
  • 2 stonky zeleru, jemne nakrájané
  • 400 g cherry paradajok, na polovicu krájaných
  • 2 polievkové lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 čajová lyžička sušeného origána
  • 1 čajová lyžička sušenej bazalky
  • 1/2 čajovej lyžičky sušenej tymiánu
  • 1/2 čajovej lyžičky sánky papriky
  • 1 dl zeleninového vývaru
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvá bazalka na ozdobu
  • špagety alebo inú pastu 

 

Veganské bolonské špagety

Postup:

  1. Na strednom ohni zohrejte olej vo veľkom hrnci. Pridajte cibuľu a cesnak a opražte ich asi 5 minút, kým nezmäknú a nezhnednú.
  2. Pridajte rastlinné mletej mäso a opražte ďalších 5-6 minút, kým nezhnedne a nezískate chrupavý povrch.
  3. Do hrnca pridajte strúhanú mrkvu a nakrájaný zeler a opražte asi 5 minút, kým začnú zmäknúť.
  4. Pridajte cherry paradajky, paradajkový pretlak, sušené bylinky a sladkú papriku. Dobre premiešajte a nechajte povariť asi 10 minút.
  5. Pridajte zeleninový vývar do hrnca a dobre premiešajte. Nechajte povariť ďalších 10-15 minút, kým omáčka nezhustne.
  6. Ochutnajte soľou a korením podľa chuti.
  7. Uvarte špagety alebo pastu podľa návodu na obale.
  8. Podávajte špagety s vegánskou boloňskou omáčkou a ozdobte čerstvou bazalkou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *