Tekvicové špagety

Ahoj! Predstavujem ti recept na tekvicové špagety po slovensky:

Potrebné suroviny:

  • 500 g tekvicového mäsa (napríklad hokkaido alebo butternut)
  • 250 g špagiet
  • 2 stredne veľké cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 200 ml šľahačky
  • 100 g parmezánu (na posypanie)
  • soľ a korenie podľa chuti
  • petržlen alebo bazalka len tak ku chuti

 

Tekvicové špagety

Postup:

  1. Olúp tekvicu a zbav ju semienok. Nakrájaj ju na menšie kúsky.
  2. V hrnci s osolenou vriacou vodou uvar špagety podľa návodu na obale tak, aby boli al dente. Potom ich scedíme.
  3. Medzitým očisti cibuľu a cesnak. Nakrájaj ich na jemné kolieska alebo malé kocky.
  4. Na panvici rozohrej olej a pridaj cibuľu a cesnak. Opekaj ich asi 5 minút, kým cibuľa nezhnedne.
  5. Pridaj nakrájanú tekvicu a orestuj ju spolu s cibuľou a cesnakom asi 10 minút, kým tekvica nezkaramelizuje.
  6. Pridaj šľahačku do panvice a var tekvicu na miernom ohni ďalších 10 minút, kým tekvica nezmäkne.
  7. Dochuť soľou a korením podľa chuti.
  8. Premiešaj tekvicu s uvarenými špagetami.
  9. Na tanieri podávaj tekvicové špagety s nastrúhaným parmezánom a posypané petržlenom alebo jemne nasekanou bazalkou na ozdobu.

Dobrú chuť! Ak máš ešte nejaké ďalšie otázky, neváhaj sa opýtať.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *