Zapekané cestoviny s masom. Ja ich robím už len na tento spôsob.

Suroviny:

  • 250 g cestovín (napríklad penne alebo fusilli)
  • 300 g mletej hovädzej alebo bravčovej šunky
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 400 g paradajkového pretlaku alebo passaty
  • 200 g strúhaného syra (napríklad ementál alebo cheddar)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica masla
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Bazalka alebo petržlen na ozdobu

 

Zapekané cestoviny s mäsom

Postup:

  1. Najprv si pripravte cestoviny podľa návodu na obale, ale varte ich o niečo menej času, aby boli ešte tvrdšie. Potom ich scedíme.
  2. Na panvici zohrejte olivový olej a pridajte cibuľu a cesnak. Orestujte ich do mäkka.
  3. Pridajte mletú šunku a pokračujte v miešaní a opekaní, až kým mäso nie je dobre prepečené.
  4. Pridajte paradajkový pretlak alebo passatu a nechajte zmes pomaly vrieť. Osolte a okoreňte podľa chuti.
  5. Vymastite zapiekaciu formu maslom a nasypte do nej cestoviny. Zalejte ich mäsno-paradajkovou zmesou.
  6. Posypte všetko strúhaným syrom a dajte do predhriatej rúry na 180 °C. Pečte 15 – 20 minút, alebo kým sa syr nezľahčí a nezhnedne.
  7. Po upečení ozdobte zapekané cestoviny čerstvou bazalkou alebo petržlenom a podávajte ešte horúce.

Tieto zapekané cestoviny s mäsom sú skvelou voľbou pre rýchlu a chutnú večeru. Doprajte si ich samotné alebo spolu s letným šalátom. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *