Talianské bolonské špagety

Toto je recept pre prípravu talianskych bolonských špagiet:

Potrebujete:

  • 400 g hovädzieho mäsa (najlepšie mletej)
  • 1 väčšiu cibuľu, jemne nasekanú
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 2 mrkvy, jemne nasekané
  • 2 stonky zeleru, jemne nasekané
  • 800 g paradajok (čerstvé alebo konzervované)
  • 250 ml červeného vína
  • 250 ml hovädzieho vývaru
  • 2 polievkové lyžice paradajkového pretlaku
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
  • 400 g špagiet
  • strúhaný parmezán na posypanie

 

Talianské bolonské špagety

Postup:

  1. Rozohrejte olej v hrnci alebo hrnčeku na stredne vysokú teplotu. Pridajte cibuľu a opražte, kým sa nezjemní.
  2. Pridajte cesnak a pokračujte v opražovaní asi 1 minútu, kým nezačne voňať.
  3. Pridajte hovädzie mäso a opražte, kým sa úplne nezohreje a nezhnedne.
  4. Pridajte mrkvu a zeler a opražte asi 5 minút, kým nezmäknú.
  5. Pridajte paradajky, víno, hovädzí vývar a paradajkový pretlak. Dobre premiešajte.
  6. Nechajte omáčku dusiť sa na stredne nízkej teplote po dobu 1 až 2 hodín, aby sa chute preliali do seba a omáčka sa zredukovala.
  7. Počas dusenia občasné miešajte a pridávajte vodu alebo vývar, ak sa omáčka zdá príliš hustá.
  8. Vráťte sa ku špagetám. Uvarte ich vo veľkom hrnci osolenej vriacej vody podľa pokynov na obale, až kým nebudú al dente.
  9. Keď sú špagety uvarené, scedte ich, ale ponechajte malé množstvo vody na zjemnenie omáčky.
  10. Pridajte uvarené špagety do hrnca s omáčkou Bolognese. Dôkladne ich premiešajte, aby sa špagety pokryli omáčkou.
  11. Podávajte na tanieri a posypte strúhaným parmezánom. Môžete pridať aj čerstvú bazalku na ozdobu.

Toto je klasický recept na vynikajúce talianske bolonské špagety. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *