Chutný taliansky dezertik gelato

Chutný taliansky dezertik gelato

  • 2 šálky plnotučného mlieka
  • 1/2 šálky granulovaného cukru
  • 4 žĺtky
  • 1 vanilková strúčik
  • Prísady na dochutenie (kakao, káva, čokoláda, ovocie atď.)

 

Chutný taliansky dezertik gelato

  1. Vo veľkom hrnci zohrejte mlieko na strednom ohni, ale nenechávajte ho variť. Môžete pridať vnútro vanilkového strúčika pre intenzívnejšiu vanilkovú chuť.
  2. V miske si vyšľahajte žĺtky s cukrom, kým zmes nezíská svetlú a krémovú konzistenciu.
  3. Pomaly a opatrne primiešajte zohriate mlieko do zmesi žĺtkov a cukru. Dôkladne miešajte, aby sa zmes nesrazila.
  4. Vráťte zmes späť do hrnca a za stáleho miešania zahrievajte na strednom ohni, kým zmes nezhustne a nezačne sa priliepať na lyžicu.
  5. Odstráňte z ohňa a nechajte zmes vychladnúť na izbovú teplotu.
  6. Ak plánujete pridať prísady na dochutenie, ako je kakao, káva, čokoláda alebo ovocie, teraz ich primiešajte do zmesi.
  7. Zmes prelejte do nádoby vhodnej pre zmrazenie a zakryte ju potravinovým fóliom. Nechajte ju v chladničke stáť aspoň niekoľko hodín, ideálne cez noc, aby sa chute dobre premiešali a zmes bola dostatočne chladená.
  8. Zmes na gelato prelejte do zmrzlinového stroja na zmrzlinu a zmrazujte podľa pokynov výrobcu. Ak nemáte zmrzlinový stroj, môžete ju tiež zamraziť v mrazničke, pričom ju každých pár hodín premiešavajte, aby ste dosiahli krémovitú textúru.
  9. Podávajte hneď po zmrazení, aby ste si mohli vychutnať skutočné čerstvé a krémové gelato.
  10. Gelato môžete podávať samostatne alebo ozdobiť čerstvým ovocím, polevou, orechmi alebo lístkami čerstvej máty.

 

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *