Tiramisu je sladký taliansky dezert, ktorý sa tradične pripravuje s vaječnými žĺtkami. Avšak, ak hľadáte recept na tiramisu bez vajec, môžete vyskúšať nasledujúcu variantu:
Ingrediencie:
- 200 g mascarpone
- 200 ml šľahačky
- 100 g cukru
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- 200 ml silného kávy (vychladeného)
- 2 lyžice rumu
- 24 ks bizkotiek alebo “ladyfingers”
- kakaový prášok na posypanie
Tiramisu – Recept bez vajec
Postup:
- Vo veľkej miske zmiešajte mascarpone, šľahačku, cukor a vanilkový extrakt. Šľahajte mixérom alebo ručne, kým nezískate hladkú a krémovú konzistenciu.
- V inej miske zmiešajte silný kávu s rumom. Ak preferujete menej silnú kávu, môžete pridať menej kávy alebo zriediť vodou.
- V mise alebo malom hrnčeku rozložte polovicu bizkotiek alebo “ladyfingers”. Prelejte ich polovicou pripravenej kávy s rumom. Nie je potrebné ich namáčať, stačí ich len krátko obroubovať kávou zo všetkých strán.
- Na navlhčené bizkotky nanesiete polovicu pripraveného mascarpone krému.
- Opakujte rovnaké kroky s druhou polovicou bizkotiek a krému.
- Nechajte dezert odpočívať v chladničke minimálne 4 hodiny alebo cez noc, aby sa dobre prepojili chute a vytvorila sa súvislá štruktúra.
- Pred podávaním posypte vrch kakaovým práškom.
- Podávajte a vychutnajte si tento lahodný vaječný tiramisu!
Tento recept na tiramisu je jednoduchou verziou, ktorú si môžete vyskúšať bez použitia vajec. Bude to stále chutné a krémové s autentickou talianskou príchuťou. Dobrú chuť!