Tiramisu je sladký taliansky dezert, ktorý sa tradične pripravuje s vaječnými žĺtkami. Avšak, ak hľadáte recept na tiramisu bez vajec, môžete vyskúšať nasledujúcu variantu:

Ingrediencie:

  • 200 g mascarpone
  • 200 ml šľahačky
  • 100 g cukru
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 200 ml silného kávy (vychladeného)
  • 2 lyžice rumu
  • 24 ks bizkotiek alebo “ladyfingers”
  • kakaový prášok na posypanie

 

Tiramisu – Recept bez vajec

Postup:

  1. Vo veľkej miske zmiešajte mascarpone, šľahačku, cukor a vanilkový extrakt. Šľahajte mixérom alebo ručne, kým nezískate hladkú a krémovú konzistenciu.
  2. V inej miske zmiešajte silný kávu s rumom. Ak preferujete menej silnú kávu, môžete pridať menej kávy alebo zriediť vodou.
  3. V mise alebo malom hrnčeku rozložte polovicu bizkotiek alebo “ladyfingers”. Prelejte ich polovicou pripravenej kávy s rumom. Nie je potrebné ich namáčať, stačí ich len krátko obroubovať kávou zo všetkých strán.
  4. Na navlhčené bizkotky nanesiete polovicu pripraveného mascarpone krému.
  5. Opakujte rovnaké kroky s druhou polovicou bizkotiek a krému.
  6. Nechajte dezert odpočívať v chladničke minimálne 4 hodiny alebo cez noc, aby sa dobre prepojili chute a vytvorila sa súvislá štruktúra.
  7. Pred podávaním posypte vrch kakaovým práškom.
  8. Podávajte a vychutnajte si tento lahodný vaječný tiramisu!

Tento recept na tiramisu je jednoduchou verziou, ktorú si môžete vyskúšať bez použitia vajec. Bude to stále chutné a krémové s autentickou talianskou príchuťou. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *