Lahodný Taliansky dezert tiramisu

Lahodný Taliansky dezert tiramisu

  • 200 g mascarpone syra
  • 3 vajcia, oddelené bielky od žĺtkov
  • 70 g cukru
  • 200 ml silnej čiernej kávy, vychladnutej
  • 2-3 lyžice amaretta alebo rumu (voliteľné)
  • 1 balíček lady prstencov (savoardi), asi 24 kusov
  • Kakaový prášok na posypanie
  • Štipka soli

 

Lahodný Taliansky dezert tiramisu

  1. V miske zmiešajte žĺtky a polovicu cukru. Vyšľahajte ich do svetlej a krémovej hmoty.
  2. Pridajte mascarpone syr do žĺtkovej zmesi a dôkladne premiešajte, kým nezískate hladkú a krémovú konzistenciu.
  3. V druhej miske vyšľahajte bielky so zvyšným cukrom a soľou, kým nevznikne tuhý sneh.
  4. Postupne primiešavajte bielky k žĺtkovej-mascarpone zmesi a opatrne ich vmiešavajte. Dôležité je zachovať ľahkú a vzdušnú konzistenciu krému.
  5. V malej mise zmiešajte čiernu kávu s amaretto alebo rumom (ak sa rozhodnete ho použiť).
  6. Namáčajte lady prstence rýchlo z oboch strán do kávového mixu a usporiadajte ich na dne formy na tiramisu (často sa používa štvorcová forma alebo sklenené poháre na porcie).
  7. Na vrch prstencov nanesite tenkú vrstvu pripraveného krému.
  8. Opakujte vrstvenie – lady prstence namočené v káve, vrstva krému. Pokračujte, kým nemáte použité všetky prstence.
  9. Dezert posypte vrstvou kakaového prášku.
  10. Nechajte tiramisu aspoň niekoľko hodín (ideálne cez noc) vychladiť v chladničke, aby sa chutné chute dobre spojili a vytvorili tú pravú textúru.
  11. Tiramisu je pripravené na servírovanie. Pred podávaním ho môžete ozdobiť ďalším posypaním kakaového prášku alebo čokoládovými lupienkami.
  12. Podávajte studené a užívajte si tento nesmierne obľúbený taliansky dezert!

 

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *