Tu je jednoduchý recept na vynikajúci zákusok, ktorý si môžete pripraviť na oslavu:

Jahodový krémový koláč:

Suroviny:

  • 200 g masla
  • 200 g cukru
  • 4 vajcia
  • 200 g hladkej múky
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • 1 vanilkový cukor
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 500 g čerstvých jahôd
  • 2 lyžice džemu z jahôd
  • med na polievanie
  • mletý cukor na ozdobenie

 

Dobrý zákusok na oslavu

Postup:

  1. Predhrejte si troubu na 180 °C a vymastite si tortovú formu.
  2. Vo veľkej miske zmiešajte maslo a cukor, až kým nevznikne krémová hmota.
  3. Pridajte vajcia, jedno po jednom, a dobre ich zapracujte.
  4. Potom pridajte múku, vanilkový cukor a kypriaci prášok. Všetko premiešajte, kým nezískate hladké cesto.
  5. Cesto nalejte do pripravenej tortovej formy a dajte do predhriatej trouby. Pečte asi 25-30 minút, alebo kým koláč nezhnedne a vyzretí na dotyk.
  6. Nechajte koláč vychladnúť a potom ho opatrne rozkrojte na polovicu.
  7. V ďalšej mise zmiešajte smotanu na šľahanie s džemom z jahôd, až kým nevznikne krémová náplň.
  8. Náplň rovnomerne rozotrite na spodnú polovicu rozkrojeného koláča.
  9. Očistené a nakrájané jahody rovnomerne rozložte na náplň.
  10. Na vrch položte druhú polovicu koláča a jemne stlačte.
  11. Polievajte vrch koláča medom a ozdobte mletým cukrom.
  12. Nechajte zákusok vychladnúť v chladničke aspoň 2 hodiny pred servírovaním.

Tento jahodový krémový koláč s istotou poteší vašich hostí na oslave. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *