Nechajme si chutiť.
Suroviny:
- 200 g nastrúhaného kokosu
- 200 g sladkého kondenzovaného mlieka
- 100 g čokolády na varenie
- 50 g masla
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
Kokosové ježe dezert
Postup:
- Zmiešajte nastrúhaný kokos a sladené kondenzované mlieko.
- Tvarujte malé ježky zo zmesi kokosu a mlieka.
- Rozpustite čokoládu a maslo vo vodnom kúpeli.
- Pridajte vanilkový extrakt do rozpustenej čokolády a masla a premiešajte.
- Obalte každého ježka v čokoláde.
- Položte ježky na plech vystlaný papierom na pečenie. Dajte ježky do chladničky na 1-2 hodiny, alebo kým sa čokoláda stuhne.
- Ozdobte ježečky očkom z malých čokoládových guľôčok alebo sušienkou vytvorenou do tvaru nožičiek.
Vychutnajte si svoje domáce kokosové ježky!