Krehký taliansky dezert Cannoli

Krehký taliansky dezert Cannoli

Na cesto:

  • 250 g hladkej múky
  • 30 g cukru
  • 30 g masla, zmäknutého
  • 1/2 čajovej lyžičky kakaového prášku
  • Štipka soli
  • 125 ml bieleho vína

Na plnku:

  • 250 g ricotty (taliansky syr)
  • 50 g práškového cukru
  • 1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu
  • 50 g čokolády, nasekanej na malé kúsky
  • 30 g sušených marhúľ alebo citrusových kandizovaných plodov, nasekaných na malé kúsky
  • Strúhaná kôra z 1 citróna (alebo pomaranča)
  • Strúhaná čokoláda na posypanie

 

Krehký taliansky dezert Cannoli

  1. Príprava cesta:
    • V miske zmiešajte múku, cukor, kakao a soľ.
    • Pridajte maslo a pomaly primiešavajte biele víno, kým nezískate hladké cesto.
    • Cesto nechajte odpočívať pri izbovej teplote asi 30 minút.
  2. Plnenie:
    • V miske zmiešajte ricottu, práškový cukor, vanilkový extrakt, nasekanú čokoládu, kandizované plody a strúhanú kôru z citróna. Dôkladne premiešajte, aby sa všetky prísady spojili. Nechajte plnku vychladnúť v chladničke.
  3. Príprava cesta na Cannoli:
    • Cesto rozvaľkajte na veľmi tenký plát (asi 1-2 mm hrubý).
    • Vyrezávajte kruhy cesta pomocou pohára alebo výkrojníka.
    • V strede každého kruhu položte prúžok cesta a ovíjajte ho okolo kovového rúrky na Cannoli alebo iného vhodného valčeka na cesto. Zlepte okraje cesta v mieste prekrytu.
  4. Fritovanie Cannoli:
    • Rozohrejte olej na fritovanie na 170-180°C.
    • Pomocou naberačky opatrne ponorte Cannoli do horúceho oleja a fritujte ich, kým nebudú zlatisté a krehké. Trvá to zvyčajne asi 2-3 minúty.
  5. Odvápanie a plnenie:
    • Vyberte Cannoli z oleja a položte ich na papierovú utierku, aby sa odcedil prebytočný olej.
    • Nechajte Cannoli úplne vychladnúť.
  6. Plnenie Cannoli:
    • Pred podávaním plňte Cannoli pripravenou plnkou pomocou vrecúška na zdobenie alebo lyžičky.
  7. Posypanie:
    • Posypte koniec Cannoli strúhanou čokoládou.
  8. Dezert servírujte a užívajte si autentické talianske Cannoli!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *